U bent hier: Bezienswaardigheden » Zo beleef je de ideale vakantie in Toscane
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Zo beleef je de ideale vakantie in Toscane

Toscane laat zich prima lenen voor een lange vakantie. Er is zo veel te zien en te ontdekken. Je kan natuurlijk op je gemak met je eigen auto naar Italië afrijden en onderweg een tussenstop maken voor een overnachting. Maar reis je liever met het vliegtuig dan kan je in Italië eenvoudig een auto huren waarmee je vervolgens een rondreis door Toscane kan maken.

© pixabay.com

Auto huren

Wanneer je een auto wilt gaan huren dan is het verstandig dit al voor vertrek te regelen met een zogenaamde ‘fly and drive` regeling. Hiermee ben je over het algemeen een stuk voordeliger uit dan wanneer je in Italië nog een huurauto moet gaan regelen. Laat je in elk geval altijd goed informeren en check voordat je gaat rijden altijd goed de auto op beschadigingen en dergelijken. Vergeet ook niet te vragen om een disco orario (parkeerschijf).

Overigens is het verstandig om zo nu en dan je huurauto in Toscane te laten staan. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan De prachtige stad Florence. In een groot deel van deze stad is verkeer niet welkom, of wordt het maar mondjesmaat toegestaan. Als toerist is het niet te doen om de stad op deze manier te bezichtigen. De trein is voor Florence dan ook een prima alternatief. In de stad zelf kan je ook gebruik maken van de bus of een huurfiets. Daarnaast is een wandeling door de stad zeker een goed idee.

© pixabay.com

Bezienswaardigheden Toscane

De indrukwekkende stad Florence met z’n mooie architectuur, zoals het Battisterio, de Campanille en de Duomo moet je zeker gezien (of eigenlijk beleefd) hebben. Je zou je hier dagen of zelfs weken lang kunnen vermaken. Ben je een kunstliefhebber? Breng dan eens een bezoek aan de Galleria degli Uffizi, hier zijn diverse schilderijen van bekende Italiaanse kunstenaars te bewonderen.

Wanneer je toch in de buurt van Florence bent moet je het charmante stadje Lucca zeker eens bezoeken. Evenals Pisa, een stad die naast de beroemde scheve toren nog veel meer te bieden heeft.

Hou je van wandelen dan is het historische centrum van San Gimignano een aanrader. Dit is een van de meest tot de verbeelding sprekende bezienswaardigheden van Toscane.

Heb je nog energie over? Besteed dan tenminste ook een dag in de Chiantistreek. Een werkelijk prachtige wijngebied. Zeker wanneer je gastronomisch ingesteld bent zijn de dorpjes, die in het fraaie landschap verstopt zitten, een bezoekje meer dan waard. Waaronder het dorpje Castellina en de handelsplaats Greve. Maar ook het landbouwdorpje San Casciano met zijn oude stadswallen en torens is aan te bevelen. Net als het pittoreske Montefioralle, Gaiole, het marktstadje Radda en Panzano.

Heb je na al dit moois nog tijd over, wat haast niet voor te stellen is, dan is een bezoek aan de regio Umbrië zeker het overwegen waard.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Zo beleef je de ideale vakantie in Toscane'

Populaire bezienswaardigheden