U bent hier: Bezienswaardigheden » Zeeland op zijn best
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Zeeland op zijn best

Zeeland staat synoniem voor vlakke landschappen, mooie stranden, dijken, veel water en aangename dorpjes en stadjes. Het is er aangenaam vertoeven en je kan je tijd verdrijven met tal van fiets- en wandelmogelijkheden. Van zuid naar noord, doorkruis je Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren, de Bevelanden en tot slot Schouwen-Duiveland.

Zeeuws-Vlaanderen: de naam spreekt een beetje voor zich. Enerzijds vind je er Zeeuwse en anderzijds Vlaamse kenmerken terug. Je zal vooral aan de huizen herkennen waar je je op dat moment bevindt, want de grens is nauwelijks zichtbaar.

De tweede bestemming is Walcheren, waar enorm veel toeristische mogelijkheden voorzien zijn. De drie grote gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere hebben een voor een wat anders aan te bieden. De dorpjes zijn erg gezellig en ideaal voor een slenternamiddag!

De Bevelanden en Schouwen-Duiveland hebben in het verleden meermaals te kampen gehad met stormvloeden. Wat toen een ramp was, is nu een bezienswaardigheid. Je kan de geschiedenis helemaal opsnuiven en je voelt je meteen in die toenmalige sfeer. Geniet zeker ook van het lekkere eten!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Zeeland op zijn best'

Populaire bezienswaardigheden