U bent hier: Bezienswaardigheden » Voorspoed op Kaap Tegenspoed
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Voorspoed op Kaap Tegenspoed

Australië is voor velen een geliefde backpack bestemming en staat bekend om zijn mooie landschappen, regenwouden, de vele kangoeroes en natuurlijk Steve Irwin. Het land wordt ook wel het kleinste continent of het grootste eiland van de wereld genoemd. Het grootste gedeelte van Australië bestaat uit woestijn en slechts één vierde is bedekt met regenwoud waarin allerlei flora & fauna zich bevinden. Tijdens een trip naar Australië is The Great Barrier Reef natuurlijk iets wat je niet mag missen. Maar wat je absoluut ook niet over mag slaan is Cape Tribulation, deze landtong ligt 19 kilometer verwijderd van het beginpunt van The Great Barrier Reef en is dé plek om het regenwoud te ontdekken.

Weg uit de luxe

Cape Tribulation is een landtong dat zich bevind in het noorden van Queensland en is te bereiken per auto en veerboot. Het ligt in het Daintree National Park en zodra je in de buurt komt van de rivier die overgestoken moet worden, waarschuwen de borden al voor krokodillen en andere regenwouddieren. Na een mooie trip over de wegen door het regenwoud kom je aan op de landtong ‘Cape Tribulation’. Om het echte regenwoud te kunnen ervaren is het aan te raden om een overnachting te boeken in een van de plaatselijke hostels. Deze hostels bieden je de mogelijkheid om midden in het regenwoud te overnachten in tenten op hoge palen. Een luxe verblijf hoef je dan veelal niet te verwachten. Juist die primitiviteit zorgt er voor dat het echte oermens gevoel komt opborrelen. Vooral als je in je houten bed kruipt en met het geluid van de duizenden insecten in slaap valt.

Wandeling door het woud

Zodra je wakker wordt en hebt ontbeten onder het genot van het uitzicht op de oceaan is het tijd om een wandeling te maken door het regenwoud. Want hoe kun je iets beter ontdekken dan te voet? Dit kan het beste gedaan worden onder begeleiding van een gids, zodat je geen enkel belangrijk onderdeel mist van de omgeving om je heen. Niet alleen kan deze gids je de belangrijke must see’s aanwijzen, maar hij is er ook om je te waarschuwen voor de giftige planten die het regenwoud rijk is. Zorg er wel voor dat je, ondanks de hitte, goed aangekleed bent om jezelf te beschermen tegen de insecten. Voor het vertrek een paar stevige stappers aanschaffen kan zeker geen kwaad en neem van te voren even een kijkje op www.mona-mode.be om een paar zomerse lange broeken aan te schaffen, zodat je benen goed beschermt zijn tegen rode mieren en andere insecten!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Voorspoed op Kaap Tegenspoed'

Populaire bezienswaardigheden