U bent hier: Bezienswaardigheden » Voorbereid op vakantie, waar moet ik beginnen?
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Voorbereid op vakantie, waar moet ik beginnen?

Op vakantie gaan, dat is iets waar we bijna allemaal blij van worden. Echter, vooraf moet er heel wat geregeld worden. In dit artikel willen we voor u uiteenzetten wat u in ieder geval niet over het hoofd moet zien, zodat u met een gerust gevoel op vakantie kunt gaan!

Bagage
© Pixabay.com

Verzekeringen

Voor sommige (verre) reizen zijn vaccinaties nodig. Vaccinaties zijn niet gratis, maar worden gelukkig door sommige verzekeringen gedekt. Alleen daarom al kan het handig zijn een goede, bij u passende, verzekering af te sluiten. Daarnaast is het afsluiten van een goede reis- en autoverzekering nooit onverstandig. Het voorkomt dat u voor onverwacht hoge schadeposten komt te staan in het buitenland. Kijk vooraf even goed welke dekking de verzekering die u af gaat sluiten of afgesloten heeft biedt en voorkom onaangename verrassingen. Vergeet daarnaast niet uw verzekeringspasjes mee te nemen wanneer u op reis gaat!

Begin op tijd met inpakken

Inpakken is een klus waar de meeste mensen lang tegenop kunnen zien. Daarom stellen zij dit ook het liefst uit. Dit is echter niet verstandig. Begin op tijd aan deze klus door een checklist te maken. Wanneer u zich iets bedenkt, voegt u dit toe aan deze lijst. Dit maakt dat, wanneer u dan toch begint met inpakken, u precies op een rij heeft wat er allemaal moet gebeuren.

Zorg voor geldige reisdocumenten

Zonder geldige reisdocumenten, komt u niet ver. Let er op dat, wanneer u mogelijk met kinderen hoopt te reizen, ook uw kinderen geldige reisdocumenten nodig hebben. Vroeger kon uw kind op uw paspoort bijgeschreven worden, maar dit is niet langer toegestaan. Kijk of paspoorten nog geldig zijn en zoek goed uit of een visum vereist is om het land van bestemming binnen te komen.

Sleutel
© Pixabay.com

Zo laat u uw huis met een gerust hart achter

Uw huis achterlaten, dat is iets wat niet iedereen even prettig vindt. U kunt immers een tijdje niet op uw huis letten. Dit maakt het relevant om te zorgen voor een goede beveiliging van uw huis, ook wanneer u niet thuis bent. Het is verstandig om in het bezit te zijn van een beveiligingscamera. Een handige camera is de Nest Cam Outdoor. Deze Nest camera werkt op stroom en stuurt u notificaties wanneer er opvallende dingen rondom uw huis gebeuren. De beelden die deze camera maakt, kunt u tot 3 uur lang terugkijken in de bijhorende app. Zowel overdag als ’s nachts levert deze camera beelden van goede kwaliteit af. Het is ook verstandig van te voren even aan uw buren door te geven dat u op reis gaat, zodat ook zij een oogje in het zeil kunnen houden. Indien u hen vertrouwt, kunt u hen een sleutel geven. Zo kunnen zij voor uw huis zorgen, wanneer u zelf niet thuis bent.

De dag van vertrek

Op de dag van vertrek controleert u de laatste dingen. Is het gas overal afgesloten? En zitten alle ramen en deuren goed dicht? Heeft u echt alle benodigde pasjes bij u? Zorg er daarnaast voor dat u de eventueel nodige telefoonnummers paraat heeft en laad uw telefoon goed op.

Wanneer u dit alles gedaan hebt, kunt u vast en zeker met een gerust gevoel op reis. We wensen u een goede reis toe!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Voorbereid op vakantie, waar moet ik beginnen?'

Populaire bezienswaardigheden