U bent hier: Bezienswaardigheden » Visum Turkije aanvragen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Visum Turkije aanvragen

Ga je binnenkort naar Turkije of ben je van plan een vakantie naar Turkije te boeken? Hou er dan rekening mee dat je voor jouw verblijf in Turkije een visum nodig hebt. Vraag ruim van te voren dit visum aan zodat je met een gerust hart naar Turkije kunt afreizen en kunt genieten van jouw vakantie met zon, zee en strand.

Visum

De visumaanvraag is verplicht voor alle Belgen en Nederlanders die een bezoek brengen aan Turkije. Dit betekent dat je het visum moet hebben als je aankomt in Turkije, zodat je deze kunt tonen om het land in te mogen. Met dit visum mag je niet langer dan 90 dagen in Turkije blijven en het visum is dan ook alleen bedoeld voor commerciele of toerisme doeleinden.

Het maakt niet uit op welk moment jij jouw visum aanvraagt, zolang dit maar voor aanvang van de reis is. Wel kun je maximaal 3 maanden voor jouw reis het visum aanvragen. In verband met de verwerking kun je het beste minimaal 2 dagen voor vertrek de visum aanvraag gedaan hebben.

Stappen

Om een visum Turkije aanvragen moet je een aantal stappen doorlopen. Allereerst is het belangrijk dat jouw persoonsgegeven invult. Deze gegevens kun je direct overnemen uit jouw paspoort. Vraag je voor meerdere personen een visum aan, zorg dan dat je van iedereen een paspoort bij de hand hebt. Verder is het handig om te controleren hoelang jouw paspoort nog geldig is. Het paspoort moet op de datum dat jij aankomt in Turkije namelijk nog minimaal 180 dagen geldig zijn.

Reizen met het visum

Het visum dat je aanvraagt voor jouw reis naar Turkije is 180 dagen geldig, lopend vanaf het moment dat je aankomt in het land. Tijdens deze 180 dagen mag je het land wel verlaten en weer opnieuw betreden zovaak je wilt. Met het visum mag je miximaal 90 dagen aangesloten in het land, wil je dus langer dan 90 dagen, maar korter dan 180 dagen blijven dan zul je ondertussen het land even moeten verlaten. Je mag het visum digitaal meenemen, maar ook uitprinten. Ook moet je er altijd voor zorgen dat de gegevens op jouw paspoort nog kloppen met de gegevens op jouw visum.

Uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij je geen visum nodig hebt in Turkije. Dit is onder andere als je op doorreis bent en slechts een tussenstap hebt in Turkije. Als je niet langer dan 24 uur in het land blijft dan is een viusm niet nodig. Daarnaast heb je in plaats van een visum een verblijfsvergunning nodig van de Turkse ambassade als je langer dan 90 dagen in het lang wilt blijven. Ook als je in Turkije gaat werken of studeren heb je een ander visum nodig die je kunt aanvragen bij de ambassade. Als laatste heb je geen visum nodig als je met een cruiseschip langs Turkije komt en niet langer dan 72 uur blijft.

Meer over visum Turkije informatie hier.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Visum Turkije aanvragen'

Populaire bezienswaardigheden