U bent hier: Bezienswaardigheden » Triglav zet Slovenië op de kaart
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Triglav zet Slovenië op de kaart

De Julische Alpen, in het noordwesten van Slovenië, zijn voor de wandelaar een godengeschenk. Een rijke planten- en dierenwereld, kolkende watervallen en smaragdkleurige meren om minstens in weg te dromen, 150 bergen die hoger dan 2000 meter klimmen,… Haal diep adem en je kan je gedachten bij je tochten zorgeloos volproppen met grandioze in- en uitzichten.

Neem nu het Triglav Nationaal Park, opgericht in 1906. Het behoort meteen én terecht tot de oudste en meest passionele Europese natuurparken. Tussen het karstgebied met geologische plaatsen met kalksteen – de 2.864 m hoge ‘driehoofdige’ Triglav is Slovenië’s hoogste – en de Tolminer-rivierbeddingen geniet je volop van een wisselspel aan kleuren en vormen, panoramische landschappen en plantenrijkdom uitgestrekt over een gebied van 83.000 hectare.

Uitgestippelde wandelpaden zijn er bij de vleet, van 5 tot 25 km zelfs. En de berghutten, waar je kan proeven van de beste brandewijnen en de streekspecialiteiten, zijn er al evenmin dun gezaaid.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Triglav zet Slovenië op de kaart'

Populaire bezienswaardigheden