U bent hier: Bezienswaardigheden » Top 5 tips op Kaapverdië
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Top 5 tips op Kaapverdië

Een bezoekje brengen aan Kaapverdië? Het land heeft meer te bieden dan je misschien denkt. Hieronder een vijftal tips die we van de website Vakantiedealz.nl hebben.

De meeste toeristen die de eilandengroep Kaapverdië bezoeken, stranden letterlijk in hun all inclusive resort, zoals een van de vele superdeluxe RIU hotels op de Kaapverdische eilanden. Alhoewel dat natuurlijk allemaal heerlijk & luxe is, is het doodzonde om de mooie natuur en de leuke bezienswaardigheden mis te lopen die Kaapverdië te bieden heeft. Trek er dus op uit!

Praia

De hoofdstad van het belangrijkste eiland Santiago is Cidade da Praia, oftewel Praia. Het is de grootste stad van Kaapverdië met iets meer dan 60.000 inwoners. De haven van Praia was lange tijd een belangrijk knooppunt in de zeevaart naar het Verre Oosten of juist naar Zuid-Amerika. Inmiddels is de bedrijvigheid een stuk teruggelopen, maar nog steeds vind je genoeg schepen in de haven. Omdat het de hoofdstad is, vind je mooie oude koloniale overheidsgebouwen en huizen. De stad is levendig en kleurrijk, dus maak vooral een babbeltje met de lokale bevolking.

Serra da Malagueta

Rond deze berg op het eiland Santiago is het gebied tot natuurpark bestempeld. Je vindt er het nodige groen in de verder vrij dorre omgeving van Kaapverdie. Het park herbergt 124 soorten planten, waarvan er 28 uniek zijn voor die omgeving. Ook vind je er 19 vogelsoorten waaronder 8 bedreigde soorten.

Sal Rei

Sal Rei is de grootste stad van het eiland Boa Vista.  In het Portugees betekent dit “Zoutkoning”, wat te maken heeft met de historisch belangrijke zoutproductie op het eiland. Op Boa Vista vind je veel van de eerder genoemde resorts, dus het plaatsje Sal Rei moet het grotendeels hebben van toerisme. Het strand naast Sal Rei is perfect voor verschillende watersporten, en in het seizoen kun je hiervandaan ook de zee op gaan om walvissen te spotten.

Santa Monica strand

Niet te verwarren met zijn Californische naamgenoot, is Santa Monica strand een werkelijk idyllisch zandstrand aan de zuidkust van Boa Vista. Lange tijd was dit strand moeilijk te bereiken en daarom heerlijk rustig. Binnenkort is het gloednieuwe Santa Monica Beach Resort & Spa er te vinden en is het met de relatieve rust gedaan.

Shark Bay / Scheepswrak Santa Maria

Aan de oostkust van Sal vind je Shark Bay waar je met een beetje geluk kennis kunt maken met de (ongevaarlijke) citroenhaai die om je heen zwemt. Mochten de haaien zich niet laten zien, dan kun je je in elk geval vergapen aan het beroemde verroestte scheepswrak dat er in de jaren 60 aan de grond is gelopen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Top 5 tips op Kaapverdië'

Populaire bezienswaardigheden