U bent hier: Bezienswaardigheden » Tien hot spots in Oostenrijk die een bezoek meer dan waard zijn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Tien hot spots in Oostenrijk die een bezoek meer dan waard zijn

Oostenrijk heeft door de jaren heen altijd – centraal in Europa – in het middelpunt van de belangstelling gestaan door historische gebeurtenissen en aristocratische intriges. Het land is ingebed in het bergachtige Alpengebied. Het is het walhalla bij uitstek van prachtige locaties. Hieronder tien plaatsen die zeker op je bucket list moeten staan als je een bezoekje brengt aan Oostenrijk. Vergeet niet het verplichte tolvignet voor Oostenrijk aan te schaffen als je naar daar afreist. 

Wenen
© Pixabay.com

Tip 1: Wenen, cultureel erfgoed met een grote ‘C’

De hoofdstad Wenen heeft een immens historisch erfgoed waar andere wereldsteden jaloers op zijn. Musea, muziekpaleizen en architectonische kunstwerken behoren tot de populaire attracties. Talloze restaurants en cafes in retrostijl verwelkomen de gasten op een gastvrije manier. 

Tip 2: Het beklimmen van de Grossglockner

De hoogste bergtop in het land is de Grossglockner en is 3.798 meter hoog. Ondanks dat je wel een beetje klimervaring moet hebben, is deze berg niet moeilijk om te beklimmen volgens kenners. 

Tip 3: Salzburg, de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart

De stad herbergt niet alleen een indrukwekkend architecturaal verleden, maar ook de iconische muzikale film ‘The sound of music’ werd in Salzburg opgenomen. Ook voor Wolfgang Amadeus Mozart liggen de roots in Salzburg. 

Hallstatt
© Pixabay.com

Tip 4: Hallstatt, pittoresk dorp met het hele jaar door activiteiten

Het idyllische dorp, aan de oevers van het Hallstätter meer, biedt een aantal verrassende activiteiten gedurende het hele jaar: van wintersport tot wandelen, zwemmen in het meer, fietsen en varen in de zomer. 

Tip 5: Zillertal, een adembenemend landschap

Schlegeis en vier andere omringende meren zorgen in het Zillertal voor prentkaart landschappen. Klimmen en wandelen zijn de populairste activiteiten. De Schlegeis Alpine Road begint op één kilometer boven de zeespiegel en is 13 kilometer lang. 

Tip 6: Arlberg, leren skiën in de school van een ex-wereldkampioen

Arlberg wordt in één adem genoemd met St. Anton. Het is de bakermat van het skiën wereldwijd. Het dorpje heeft in het verleden heel wat wereldkampioenen voortgebracht. De bekendste coryfee is Hannes Schneider die nu een wereldberoemde skischool runt. De skiclub Arlberg huisvest veel leden die ex-Olympische kampioen of wereldkampioen waren. 

Eisriesenwelt
© Pixabay.com

Tip 7: Eisriesenwelt, grootste ijsgrot ter wereld

Eisriesenwelt is één van de grootste ijsgrotten ter wereld. Qua lengte is het met 42 kilometer de langste van de wereld. Lokale gidsen leiden je rond in dit wereldwonder. 

Tip 8: Admont Abbey Bibliotheek, pronkstuk van Benedictijnen

Het hele complex van het benedictijnenklooster is de moeite waard met de rococo bibliotheek als grote trekleister. 

Tip 9: Innsbruck, hoofdstad van Tirol

Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, ligt in het pittoreske Inntal. Behalve de musea en de pareltjes op architectuur gebied, staat Innsbruck bekend voor de thuishaven van kwaliteitsvolle hotels. 

Mayrhofen
© Pixabay.com

Tip 10: Mayrhofen, snowboarden in Ibizastijl

Mayrhofen is voor de jongeren de plaats om hun snowboardtalenten te tonen voor een grote massa. Après-ski staat synoniem met het kolkend uitgaansleven van Ibiza.

1 reactie op “Tien hot spots in Oostenrijk die een bezoek meer dan waard zijn”

Romantische hotels met bubbelbad op de kamer | Bezienswaardigheden zei:

[…] LärchenhofDit hotel ligt in Oostenrijk, waar er zowel in de winter als in de zomer veel te doen is. U kunt hier skiën in het […]


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tien hot spots in Oostenrijk die een bezoek meer dan waard zijn'

Populaire bezienswaardigheden