U bent hier: Bezienswaardigheden » Thuis in de bazaars van Istanbul
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Thuis in de bazaars van Istanbul

Istanbul staat uiteraard bekend op zijn bazaars. De grootste en beroemdste is ongetwijfeld de Grand Bazar of Kapali die dateert uit de 15de eeuw. Het geheel omvat duizenden winkeltjes in nauwe straten die een echt labyrint vormen.

De bazaar is te bereiken via verschillende ingangspoorten en is verdeeld in sectoren met elk zijn eigen specialiteit. Zo is er een goud en zilver sector, eentje van leder, een ander voor antiek en tapijten. Tussen de kleine panden met hun om aandacht en geld schreeuwende verkopers vind je nog leuke eethuisjes en cafeetjes ook. Onthoud evenwel één ding: op zondag is heel de santaboetiek gesloten.

Fijn is het ook aan de Yeniceriler Cadessistraat waar je wordt uitgenodigd door een aantal hans. Een han is een binnenplaats die ooit als een soort van volkse herberg dienst deed. Nu vind je er handwerklieden van allerlei slag en tapijtknoperijen van alle pluimage. De sfeer van lang vervlogen tijden is er nooit uit de lucht. En koopjes kunnen natuurlijk ook, als je maar genoeg weet af te bieden.

Ontdek meer bezienswaardigheden Istanbul op onze website.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Thuis in de bazaars van Istanbul'

Populaire bezienswaardigheden