U bent hier: Bezienswaardigheden » Thailand: het koninkrijk van de wonderen der natuur
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Thailand: het koninkrijk van de wonderen der natuur

Het Koninkrijk Thailand roept beelden op van tempels, Boeddha’s, verre oorden, exotische keukens en prachtige stranden. Na aankomst in Thailand worden deze beelden direct bevestigd, maar waarschijnlijk zijn ze nog veel kleurrijker dan je ooit had durven dromen.

Thailand is oogverblindend en brengt de zintuigen in verroering, maar het zijn toch echt de unieke landschappen en de adembenemende natuurlijke schoonheid die het land tot iets heel speciaals maken…

Watervallen

De watervallen in Thailand behoren tot een van de mooiste bezienswaardigheden van het land en zijn overal te vinden, ze geven de ruigere gebieden van Thailand vorm. De grootste waterval van Thailand bevindt zich in de provincie Tak en heet Nam Tok Tilorsu, wat zoveel betekent als Zwarte Waterval. Deze behoort tot de 6 meest verbazingwekkende watervallen ter wereld dankzij haar hoogte en schoonheid. De waterval bevindt zich 900 meter boven de zeespiegel, is 400 meter breed en valt over een diepte van 400 meter naar beneden! November en december zijn de beste maanden om de waterval te bezoeken, omdat je dan buiten de regentijd gaat. Je kunt er ook in andere maanden van het jaar naartoe, maar dan moet je wel een tocht van 10 km afleggen om de waterval te bereiken. Je kunt bij de waterval uitstekend kamperen en onderweg er naartoe kun je een bezoekje brengen aan het Um Pang natuurreservaat.

In bijna alle nationale parken van Thailand zijn watervallen te vinden, deze zijn vaak veel makkelijker te bereiken en hebben goed bewegwijzerde paden. In het zuiden van het land worden watervallen zoals Nam Tok Lam Pii in de provincie Phang Nga en Nam Tok Ton Sai op het eiland Phuket goed aangegeven.

Bergen

Net zoals de watervallen zijn de bergen van Thailand bepalend voor het landschap. Ze geven zowel bescherming als een thuis aan verschillende wilde dieren en planten, en bieden tevens adembenemende vergezichten en wandelingen voor bezoekers. De hoogste berg van Thailand is Doi Inthanon, die een hoogte heeft van maar liefst 2565 meter. Het noordwesten van Thailand staat bekend om haar hoge bergtoppen, en de temperatuur kan daar ver beneden het vriespunt dalen. Thailand heeft verbluffende bergketens die verbonden zijn met Myanmar en Laos en het zuidelijke gebergte van Phuket.

De regen die op de toppen van de bergen valt vormt snelstromende beekjes die uiteindelijk transformeren tot grote kronkelende rivieren, zoals de Mae Nam Chao Phraya, die dwars door het hart van Bangkok stroomt. De economie en cultuur van Thailand draait voor een groot deel om deze rivieren vanwege het aanbod aan vis, het water voor rijstvelden, een plek voor een mooie traditionele drijvende markt en als transportroute waarmee je van dorp tot dorp kan reizen.

Stranden

De meesten van ons die aan Thailand denken zien meteen plaatjes van ongerepte stranden, blauwe wateren, witte zandvlaktes en kokosnootbomen voor zich. Koop vliegtickets Thailand en je zult ontdekken dat zelfs je meest levendige fantasie nauwelijks recht doet aan deze adembenemende kustlijn! Voorbeelden van perfecte stranden zijn te vinden in het zuiden, in Khao Lak, Krabi en Phuket.

Zoals de bergen bijdragen in het levensonderhoud in de vorm van voedsel, zo houden de stranden van Thailand de economie draaiende door toeristen naar de kust te lokken. Phuket en Khao Lak hebben erg geleden onder de Tsunami en veel van de koraalriffen en de natuurlijke habitat langs de kust waren zwaar beschadigd, maar door de snelle schoonmaak zijn de gebieden weer in hun oude glorie hersteld. Een strand ten noorden van Phuket staat erom bekend dat dit de enige is waar alle 4 soorten schildpadden broeden (van november tot februari). Andere gebieden, zoals Ao Phra Nang Beach in Krabi en ook de eilanden Koh Samui en Koh Phang Ngan, zijn beroemd om hun prachtige stranden en de reizigersscene die dit met zich meebrengt! Meer naar het zuiden bevindt zich de provincie Trang, die een verbazingwekkende maritieme habitat heeft en de zeldzame en met uitsterven bedreigde Dugong herbergt. Nog verder naar beneden kom je in de provincie Satun, waar zich nationale parken, kristalheldere wateren en schitterende zandstranden bevinden met mooie kampeerterreinen en obsceen goedkope accommodatie.

Een kleine waarschuwing is echter op zijn plaats: tijdens de regentijd zijn veel eilanden in Thailand onbereikbaar vanwege de ruwe zee, dus de beste tijd voor een bezoek is tussen november en maart.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Thailand: het koninkrijk van de wonderen der natuur'

Populaire bezienswaardigheden