U bent hier: Bezienswaardigheden » Portugal is meer dan een strandvakantie
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Portugal is meer dan een strandvakantie

Portugal mag dan beroemd zijn om zijn prachtige, relaxte hotels en uitgestrekte zandvlaktes, maar er komt veel meer bij kijken dan alleen maar een strandvakantie. Als je vliegtickets boekt kom dan niet in de verleiding om naar Portugal af te reizen als een eendagsvliegvakantie, maar verbreed je horizon en ontdek wat er nog meer achter die stranden ligt.

Het ontdekken van de hoofdstad
Lissabon is met een wat meer ontspannende sfeer dan andere Europese hoofdsteden een uitstekende kandidaat voor een stedentrip of een langer verblijf. Verdwaal eerst even in de aantrekkelijke kleine achterstraatjes van Lissabon, voordat je de meer conventionele bezienswaardigheden van de stad opzoekt. Er zijn musea, kathedralen en kloosters in overvloed, maar er zijn ook meer moderne attracties waarvan je kunt genieten, met onder andere veel winkels en leuke cafés. Geniet van het verse brood samen met een goed glas wijn en vergeet niet de gele tram te pakken die je dwars door de stad meeneemt.

Foto’s maken in Porto
Als er een stad is die je waarneming van Portugal kan veranderen, dan is het Porto. Gelegen op de heuvels aan de monding van de Rio Douro, vind je een prachtige mengelmoes van stijlen en kleuren klaar om ontdekt te worden. Ook is deze stad er in geslaagd om veel oude tradities te behouden, waardoor dit een echte eyeopener is voor de moderne reiziger. Het echte epicentrum is te vinden in de wijk Ribeira, een prachtige combinatie van gekleurde gebouwen en bijzondere constructies.

Een tour van kastelen en schilderachtige dorpjes
Beleef het verleden van Portugal met een ontspannende verkenning aan kleinere dorpen, kerken en kastelen. Neem een ​​tour door de zuidelijke dorpen om het echte oude Portugal te bewonderen, maar ook om getuige te zijn van een aantal traditionele gebruiken en een hele reeks van prachtige taferelen. In de dorpen van Alentejo, moet je even stoppen om van het koren te genieten in Pias en breng een bezoekje aan het middeleeuwse kasteel van Évora Monte.

Zoek naar avonturen
Portugal is ook een geweldige plek voor allerlei avontuurlijke activiteiten, wat perfect is als luieren op het strand niet echt jouw ding is. Als je geen hoogtevrees hebt en gek bent op een adrenalinestoot, probeer dan canyoning uit op de grootste waterval in het Iberisch schiereiland. Blijf je liever op het vaste land, ga dan eens mee op de Quad Bike en scheur door Algarve naar een aantal bezienswaardigheden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Portugal is meer dan een strandvakantie'

Populaire bezienswaardigheden