U bent hier: Bezienswaardigheden » Onvergetelijke vakantie in Normandië met de hele familie
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Onvergetelijke vakantie in Normandië met de hele familie

Wil je samen met het hele gezin ontspannen in een comfortabele villa of een vakantiehuis met zwembad? Het grote voordeel van Normandië is de korte afstand. Vanuit België is deze prachtige Franse regio snel en gemakkelijk te bereiken. Normandië heeft veel bezienswaardigheden op het gebied van natuur en cultuur. Voor jong en oud. Voor een ontspannen vakantie kun je profiteren van een vakantiehuis of vakantievilla met prachtig zwembad. Lijkt je dat wat? Neem dan snel een kijkje op www.interhome.be. Vakantieplezier gegarandeerd.

Vakantiehuis
© Interhome.be

De Franse regio Normandië
Normandië is gelegen in Noordwest-Frankrijk en grenst aan Het Kanaal. Van oudsher is deze regio sterk beïnvloed door Engeland. In de middeleeuwen was Normandië namelijk een onderdeel van Engeland. Later werd het gebied een aantrekkelijke bestemming voor rijke Parijzenaars die volledig tot rust kwamen aan de kust. Ook vandaag de dag weten vakantiegangers uit binnen- en buitenland Normandië te vinden vanwege haar overweldigende natuur met lange stranden en hoge krijtrotsen. Geschiedenisliefhebbers kunnen op en rond de invasiestranden veel leren over de invasie van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog. Een unieke en leerzame ervaring voor jong en oud. 

Echte trekpleister: Mont Saint-Michel
De ultieme trekpleister van Normandië is de Mont Saint-Michel. Dit eiland, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is adembenemend. De Mont Saint-Michel wordt omringd door het wad en is een unieke plaats voor flora en fauna. De abdij La Merveille torent hoog boven het eiland en de zee uit. Wil je die bezoeken? Ga dan ’s ochtends vroeg of aan het einde van de dag. Mont Saint-Michel wordt namelijk druk bezocht, zeker in het hoogseizoen. Eén ding staat vast: hier gaan jullie prachtige foto’s maken.

Vakantiehuis
© Interhome.be

Invasiestranden Tweede Wereldoorlog
Of je nu van geschiedenis houdt of er nog niet zo veel van weet: als je in Normandië bent, kun je niet om de invasiestranden heen. Je kunt hier veel leren over een belangrijke gebeurtenis in de Europese geschiedenis. Breng een bezoekje aan Omaha Beach, Utah Beach, Gold Beach, Juno Beach of Sword Beach om alles te weten te komen over de invasie van de geallieerden op 6 juni 1944 (D-Day). In de omgeving zijn er meerdere musea en begraafplaatsen.

Krijtrotsen van Etretat
Etretat is een prachtig dorpje dat in het noordelijke gedeelte van Normandië ligt. Het staat bekend om haar indrukwekkende witte krijtrotsen. Hier heb je een panorama met een adembenemend uitzicht op de rotsen en de diepblauwe zee. Een ideale plek om tot rust te komen, mooie foto’s te maken en inspiratie op te doen. Ook het authentieke centrum van het dorp is geliefd bij menig vakantieganger.

Vakantiehuis
© Interhome.be

Voordelen van vakantiehuizen en villa’s met zwembad
Het hoofddoel van een vakantie met het hele gezin is natuurlijk: samen mooie momenten beleven. Onbeperkt ontspannen in een vakantiehuis of villa met zwembad. Dáár zijn jullie naar op zoek. Omdat jullie zelfvoorzienend zijn, gaan jullie heerlijke maaltijden bereiden. Jij geniet van de zon in je relaxte ligstoel en de kids vermaken zich in het zwembad. Wat een spetterplezier! Van al deze voordelen kun je profiteren met de exclusieve villa’s en vakantiehuizen die je op www.interhome.be kunt vinden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Onvergetelijke vakantie in Normandië met de hele familie'

Populaire bezienswaardigheden