U bent hier: Bezienswaardigheden » Ontdek het gebied van de Kolpa-rivier in Slovenie
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Ontdek het gebied van de Kolpa-rivier in Slovenie

In het uiterste zuiden van Slovenië, in het gebied van de Kolpa-rivier, ontwikkelt het toerisme zich in overeenstemming met de principes van duurzaamheid. Daardoor werd de regio in 2010 winnaar van de competitie European Destination of Excellence (EDEN) uitgereikt door de Europese commissie.

De Kolpa, de warmste rivier van Slovenië, is ideaal om in te zwemmen, langs de oevers te bewandelen of te befietsen terwijl op meerdere plaatsen boten, rafts en kano’s ter beschikking staan. Met meer dan 100 vogel- en 30 vissoorten is het gebied ook aantrekkelijk wegens zijn uitzonderlijke biodiversiteit.

Andere waterlopen in dit karstachtige gebied vormen een thuis van salamanders, schildpadden, otters en bevers. Het wijdere gebied van de Kolpa is een land van ongerepte natuur en de natuurlijke woonplaats van beren, wolven en lynxen.

Ontmoetingen met ambachtslui, een authentieke regionale keuken en schitterende wijnen zijn andere pluspunten. Ben je op zoek naar toerisme én natuur, surf dan gerust naar www.slovenia.info of ontdek meer bezienswaardigheden Slovenie.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Ontdek het gebied van de Kolpa-rivier in Slovenie'

Populaire bezienswaardigheden