U bent hier: Bezienswaardigheden » Noga proeven in Montélimar
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Noga proeven in Montélimar

’t Is ergens spijtig dat bijna iedereen die naar het zuiden trekt, Montélimar puffend en zwetend voorbij rijdt. Een halte in de hoofdstad van de noga is immers om van te smullen. Deze wereldberoemde lekkernij wordt in Montélimar vervaardigd sinds het midden van de 17de eeuw.

Noga is uitsluitend samengesteld uit natuurlijke ingrediënten uit de regio zoals honing, suiker, eieren, vanille, amandelen en pistachenoten. Een vijftiental fabrieken, ambachtelijke of industriële, zijn er overal te bezoeken en je kan er het vervaardigen van noga meemaken. Het koken gebeurt meestal ’s morgens: bij de ambachtelijke fabrikanten handsgewijs in koperen ketels, in de industriële bedrijven wordt onder vacuüm geproduceerd door machines e, robotten. Het proeven duurt de hele dag…

Over amandelen gesproken, die werden ook al in de 17de eeuw naar Montélimar ingevoerd. Jaarlijks leveren de velden van in totaal 80 hectare 1500 ton vruchten aan zowat vijftien kwekers. Midden maart, bij de bloeitijd, is een wandeling tussen de boomgaarden dan ook een prachtuitstap.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Noga proeven in Montélimar'

Populaire bezienswaardigheden