U bent hier: Bezienswaardigheden » Met comfortabele veterlaarsjes naar Porto!
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Met comfortabele veterlaarsjes naar Porto!

Op zoek naar een leuke Europese citytrip? Twijfel niet langer en kies voor Porto, de tweede stad van Portugal. Hoe mooi de stad ook is, besef dat je daar behoorlijke hoogteverschillen zal aantreffen. Te voet door alle steile, nauwe straatjes zie je wel het meest. Vergeet dus niet om goed schoeisel mee te nemen. Laat je favoriete hakken thuis en ga bijvoorbeeld voor deze praktische en elegante veterlaarsjes. Mooi van kleur en fijn voor je wandelvoeten.

© pixabay.com

Portugese lunch aan het water

In het centrum van de stad ligt het bekende treinstation, São Bento. Loop even naar binnen om de azulejos (Portugese siertegels) te bekijken. Via Rua das Flores (leuk winkelstraatje met alternatieve winkeltjes), kun je langzaam afzakken richting de historische stadswijk Ribeira aan de rivier de Douro. Hier zie je verschillende visrestaurantjes aan het water. Wist je dat je voor gegrilde vis in Portugal moet zijn? Genietend van je Portugese vislunch inclusief karafje witte wijn, kijk je uit op alle portwijnhuizen aan de overkant van de Douro (Vila Nova de Gaia). Daar ga je straks natuurlijk nog even langs voor een gezellige portproeverij in één van de vele wijnkelders. Is dat niet te veel alcohol op één middag? Welnee, je bent in Portugal en bovendien hoef je niet op je hakken door deze stad, weet je nog? (Doet u nog maar zo´n lekker karafje wijn se faz favor).

© sacha.be

Portproeverij in Vila Nova de Gaia

Na de lunch zoek je de brug die Porto met Vila Nova de Gaia verbindt, zodat je niet naar de overkant hoeft te zwemmen. Deze brug heet Dom Luís en je loopt eenvoudig van de ene naar de andere kant. Boven je hoofd (een verdieping hoger) raast de ene na de andere metro voorbij, maar daar heb je verder geen last van. Nu sta je waarschijnlijk voor Calém of Sandeman, dit zijn de eerste porthuizen die je tegenkomt. Loop je verder, dan zul je zien dat er nog vele andere porthuizen zijn. Allemaal gebroederlijk naast elkaar. Kies er één uit voor een fijne rondleiding en proeverij. Absolute aanrader!

Klimmend terug naar Porto?

Neem de proef op de som en laat zien dat jij en je veterlaarsjes kunnen klimmen, zelfs met een slok op. Loop terug naar Calém en volg alle steile straatjes naar boven, helemaal tot aan metrostation Jardim do Morro. Kies hier de gele metrolijn richting Hospital S. João en stap uit bij Aliados. Je bent weer in het centrum van Porto.

Fijne citytrip!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Met comfortabele veterlaarsjes naar Porto!'

Populaire bezienswaardigheden