U bent hier: Bezienswaardigheden » Kuuroorden in Tsjechie: warmwaterbronnen en heilzame modderbaden
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Kuuroorden in Tsjechie: warmwaterbronnen en heilzame modderbaden

De meer dan 30 kuuroorden hebben Tsjechië een stevige reputatie bezorgd. Honderden warmwaterbronnen en heilzame modderbaden lokken dan ook talrijke bezoekers.

Zo is de thermendriehoek van de steden Karlovy Vary, Marianske Lazne en Frantiskovy Lazne in West-Bohemen bijvoorbeeld uniek. Nergens vind je zo een dichte concentratie van geneeskrachtige bronnen bij mekaar.

Ook de steden Jachymov en Jesenik zijn parels. In dat Jachymov werd al in 1906 gebruik gemaakt van het effect van radonhoudend mineraalwater, een wetenschappelijke ontdekking die aan Marie Curie kan worden toegeschreven.

Maar wat de kuuroorden uniek maakt, is de combinatie van al hun troeven: medische verzorging op hoog niveau, welonderbouwde kuurmethoden en kinesitherapie, en het gebruik van de kracht van actieve natuurlijke elementen zoals bronwaters, modderbaden en natuurlijke gassen.

In het verleden was het de gewoonte om een muntstuk in het water van een bron te gooien. Daarom werden heel wat Romeinse en Keltische munten in de bronnen van Teplice teruggevonden. Op het einde van de 19de eeuw waren de Tsjechische termen zo bekend en gegeerd dat ze de bijnaam ‘de salons van Europa’ meekregen.

Ontdek alle bezienswaardigheden Tsjechie.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Kuuroorden in Tsjechie: warmwaterbronnen en heilzame modderbaden'

Populaire bezienswaardigheden