U bent hier: Bezienswaardigheden » Je beleeft meer op citytrip met de fiets
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Je beleeft meer op citytrip met de fiets

Een citytrip is natuurlijk altijd een goed idee. Of je nou in eigen land een nieuwe stad gaat ontdekken, of dat je op het vliegtuig stapt, tijdens een stedentrip ontdek je vaak de leukste dingen. Maar wil je nou nóg meer van die verrassende nieuwe stad leren kennen? Stap dan eens op de fiets! Waarom een citytrip met de fiets een goed idee is? Dat vertellen we je graag.

© pixabay.com

Geen files of onvindbare parkeerplaatsen

De meeste stadscentra zijn niet al te autovriendelijk. Files om de stad in te komen, smalle straatjes waar het zweet je van uitbreekt en onvindbare parkeerplaatsen. Niet echt hoe je een vakantie wil doorbrengen. Op de fiets heb je van dit alles geen last. Je fietst moeiteloos naar alle bezienswaardigheden en zet je fiets gewoon voor de deur. Ideaal!

Je ontdekt bijzondere plekjes

Op de fiets zul je veel makkelijker onbekende plekjes ontdekken. Je stapt gewoon op en gaat op ontdekkingstocht. Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Zie je een mooi plekje? Dan stop je daar toch even? En niet alleen het stadscentrum is zo makkelijk te ontdekken, ook buiten de stad verplaats je je veel makkelijker. Fiets eens naar dat fijne park verderop en geniet van de rust.

Je komt overal makkelijk en snel

Vaak heeft een stad veel meer te bieden dan je in één citytrip kunt ontdekken. Als je dan ook nog kostbare tijd kwijt bent aan lopen of wachten op het openbaar vervoer is dat natuurlijk zonde. Met de fiets heb je daar geen last van. Spring op je fiets en voor je het weet ben je op de volgende bestemming. Zo ga je er ook ’s avonds veel makkelijker nog even op uit.

Bovendien kan je ook prima fietsen in verschillende seizoenen. Een stad verkennen per tweewieler is echt niet alleen in de zomer een goed idee. Hier vind je bijvoorbeeld meer tips voor als je gaat fietsen in de herfst.

Het is een goedkope manier van reizen

Fietsen past goed bij een budget reisje. Een fiets huren kost minder dan alles met het openbaar vervoer of een huurauto doen. Daarbij is het ook nog goed voor de aarde én jouw gezondheid. Zo blijf je zelfs op vakantie makkelijk in beweging. Win-win!

Waar gaat jouw volgende citytrip heen?

Zo zie je maar dat fietsend een stad ontdekken veel voordelen heeft. Het is goedkoop, gezond, duurzaam en natuurlijk hartstikke handig en leuk. Welke stad ga jij op de fiets ontdekken?

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Je beleeft meer op citytrip met de fiets'

Populaire bezienswaardigheden