U bent hier: Bezienswaardigheden » Hoogtepunten die je niet mag missen op je rondreis door Canada
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Hoogtepunten die je niet mag missen op je rondreis door Canada

Canada is voor velen een droombestemming. Het is een land met prachtige nationale parken, dynamische steden en een vriendelijke bevolking. Een land met een oogverblindend natuurlandschap vol bergen, fjorden, naaldbossen, rivieren en watervallen.
Om er voor te zorgen dat u de mooiste highlights van het land zult bezoeken, zien en ervaren hebben wij ze voor u op een rijtje gezet. Zo wordt een mooie rondreis in Canada een echte droomreis waar u nog vele jaren met veel plezier op zult terugkijken

(c) Pixabay

1. Banff en Jasper nationale parken
U kunt Canada niet bezoeken zonder de twee grootste nationale parken te bezoeken. Het Banff en Jasper nationale park ligt vlakbij de stad Calgary, in het westen van Canada. U zult zich verbazen over de schoonheid van deze twee parken. Het is exact zoals u het kent van tv, de bladen en social media. Misschien zelfs nog mooier. Beide parken hebben fenomenale bergen die aan de voet omringt zijn door dennenbomen en snelstromende rivieren.

Wanneer u park Banff bezoekt kunt u zelfs de wereldberoemde Rocky Mountains bezoeken. Naast de Rocky Mountains is het ook een aanrader om ‘The Valley Of the Ten Peaks’ te bezoeken. Dit is een vallei net buiten Banff waarbij moeder natuur zichzelf van haar mooiste kant laat zien. Alles in de vallei heeft de meest sprankelende kleuren en is nog in perfecte staat. In Banff zelf is er ook een meer dat u moet bezoeken, u kunt hier ook bijna niet om heen. Lake Louise is een adembenemend turkooize meer in het midden van het park. Hier kunt u ook kano’s huren en het meer verkennen.

Naast Banff is het Jasper National Park ook een bezoek waard. Het park is iets minder toeristisch en iets meer ongerept dan Banff. Het is een park wat meer in het noorden van Canada ligt. Naast prachtige bergen en dennenbossen zijn hier ook prachtige watervallen te vinden. In Maligne Canyon kunt u de mooiste en meest toegankelijke watervallen bewonderen.

(c) Pixabay

2. Niagara Watervallen
In het Zuiden van Canada, op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada ligt de provincie Ontario. En in Ontario kunt u de wereldberoemde Niagara Falls vinden, de watervallen van Niagara. De Niagara Falls bestaan uit 3 watervallen: De Horsesshoe waterval (in Canada) en de American Falls en Bridal Veil Falls (in de Verenigde Staten). U kunt er voor opteren om een tour door de falls te maken met een boot. U zult geheid volledig nat ‘geregend’ worden door de watervallen, maar laten we eerlijk zijn, dat maakt toch helemaal niet uit? Varen door de Niagara falls, zo een magisch moment zult u nooit meer beleven.

3. Stedentrip Vancouver
Hoe wij in België mooie steden hebben zoals Antwerpen, Brussel, Brugge en Gent heeft Canada ook veel mooie steden. Eén van deze steden is Vancouver. Vancouver ligt aan de westkust van Canada in de provincie British Columbia. Het is een stedelijke stad, omringd door natuur. Hierdoor kun je of cultuur proeven in de stad of lekker gaan hiken net buiten de stad. De stad kent veel hippe en trendy koffiebars en luxehotels. Het is een stad waar je van alles kunt doen en beleven. Een stad waar u zich zeker thuis zult voelen!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Hoogtepunten die je niet mag missen op je rondreis door Canada'

Populaire bezienswaardigheden