U bent hier: Bezienswaardigheden » Het mooiste van Praag zien
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Het mooiste van Praag zien

Amper één dag Praag? ’t Is zonde maar verlies geen tijd en ontdek de meest markante monumenten die allen langs de Koninklijke Route liggen. Start aan het stadhuis dat ongetwijfeld het rijkelijkste gedecoreerde art déco-monument is van de Tsjechische hoofdstad.

Kuier naar de kruidtoren en verder naar het Huis van de Zwarte Madonna waar een expo loopt over het kubisme. Via mooie paleizen in de Celetnastraat bereik je het oude stadsplein met zijn prachtige voorgevels die bulken van geschiedenis: van middeleeuwse riddertornooien tot de vorming in 1948 van het communistische regime.

Ga verder via de Karlovastraat naar de Karelsburg langs de oevers van de Vitava. Op de brug mag je een wens doen als je je hand op het kruis van het Johannes-beeld legt en met elke vinger een ster aanraakt.

De Mama Strana-wijk is de volgende stap. Op het Hradcanske Namesti-plein kan je, vooraleer de burcht te betreden, de aflossing van de wacht meemaken. Deze burcht, de grootste ter wereld, telt heel wat kunstschatten: de monumentale Sint-Vituskathedraal, Wenceslaus en Adalbartkathedraal, het vroegere koninklijk paleis, de Gouden Straat en de belendende kleine vakmanhuizen.

Wil je meer zien en weten van Praag? Ontdek dan de vele bezienswaardigheden Praag.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Het mooiste van Praag zien'

Populaire bezienswaardigheden