U bent hier: Bezienswaardigheden » Het meest herkenbare gebouw ter wereld: de Eiffeltoren in Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Het meest herkenbare gebouw ter wereld: de Eiffeltoren in Parijs

Hèt symbool bij uitstek voor de lichtstad: De Eiffeltoren is misschien wel het meest herkenbare gebouw ter wereld, samen met het Vrijheidsbeeld in New-York. Je vindt hem overal in de stad terug, niet het minst als gouden sleutelhanger.

De enige echte Eiffeltoren staat aan het westelijk einde van het Marsveld, dicht bij de oever van de Seine. Ze werd gebouwd tussen 1887 en 1889, door de twee ingenieurs Koechlin en Nouguier, onder toezicht van de wereldberoemde aannemer Gustave Eiffel. Eiffel ontwierp naast zijn toren ook nog de binnenkant van het Vrijheidsbeeld, het Weststation in Boedapest en onze eigen Temsebrug over de Schelde.

De Eiffeltoren heeft een aantal opmerkelijke feiten verzameld, zo was het de hoogste toren ter wereld in zijn tijd, en kwam er bij de bouw niet één werknemer om.

Op de Notre-Dame na is de Eiffeltoren de meest bezochte toeristische plaats in Frankrijk, in 1998 werd de kaap van 6 miljoen bezoekers per jaar overschreden, 10 jaar later waren dat er al bijna 7 miljoen. Wat maakt de toren dan zo speciaal? Het unieke ontwerp speelt natuurlijk een rol.

Men noemde Eiffel in zijn tijd wel eens de ijzertovenaar, door zijn zeer gedetailleerde versieringen met klinknagels en smeedwerk. Toch is het vooral het adembenemende zicht over Parijs dat jaarlijks die miljoenen bezoekers trekt, en terecht!

Ontdek nog meer nieuws over de Eiffeltoren en bezienswaardigheden Parijs.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Het meest herkenbare gebouw ter wereld: de Eiffeltoren in Parijs'

Populaire bezienswaardigheden