U bent hier: Bezienswaardigheden » Herbeleef de Titanic in Belfast
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Herbeleef de Titanic in Belfast

Wie gefascineerd is door het trieste verhaal van de Titanic is het Ierse Belfast een genot om te bezoeken met een groot aanbod aan rondleidingen langs de plekken waar het schip werd gebouwd. De sfeervolle tekenkamers waar de Titanic werd ontworpen zijn nog altijd intac, net als het 19de eeuwse Titanic’s Dock&Pumphouse – nu een bezoekerscentrum – waar de bovenbouw van het schip werd geplaatst.

Op de plek van de voormalige scheepswerf Harland&Wolff wordt dit jaar de honderdste verjaardag van de tewaterlading en de eerste Titanic-reis gevierd. Ook de herdenking van de ondergang in 1912 zak herdacht worden. Daartoe wordt nu een iconisch gebouw opgericht dat het verhaal van het schip zal vertellen.

Deze vijf verdiepingen tellende bezienswaardigheid zal niet alleen het verhaal vertellen van de legendarische constructies maar de bezoeker meteen ook een kijk gunnen achter de schermen van de industriële en maritieme geschiedenis van Belfast. Het gebouw is onderdeel van het vernieuwde Titanic Quarter en verrijst net naast de scheepshellingen waar de Titanic te water werd gelaten.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Herbeleef de Titanic in Belfast'

Populaire bezienswaardigheden