U bent hier: Bezienswaardigheden » Gorges du Verdon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Gorges du Verdon

Gorges du Verdon
De Franse Provence staat bekend om haar indrukwekkende natuur. Oneindige zonnebloem- en lavendelvelden, prachtige meren en rivieren. Maar het meest bijzondere natuurfenomenen is zonder twijfel de Gorges du Verdon.

De grootste kloof van Europa
De Gorges du Verdon ligt tussen Castellane en Moustiers-Sainte-Marie en heeft een lengte van maar liefst 25 kilometer en is hiermee de langste kloof van Europa. Op sommige plekken is de kloof wel 700 meter diep. Vanwege de gelijkenis met de Amerikaanse Grand Canyon wordt er ook wel gesproken van de Verdon Canyon. De Verdon is de rivier van de Provence die door de kloof stroomt. Om de Gorges du Verdon heen ligt een gigantisch natuurpark dat 80.000 hectare beslaat. Ieder jaar trekken er weer grote aantallen toeristen naar de Provence om dit bijzonder natuurverschijnsel te aanschouwen.

De Gorges du Verdon verkennen
Er zijn verschillende manieren om de kloof te verkennen. Lopend, raftend, met de auto of op de mountainbike. Met de auto zul je waarschijnlijk het minst van de kloof te zien krijgen. Erg spannend is het om de kloof per boot te ontdekken. Het water kan wel behoorlijk wild zijn. Helaas is het allermooiste stuk van de Gorges niet begaanbaar met de raftboot, omdat het daar te smal is. Om het mountainbike pad per fiets af te leggen moet je behoorlijk wat lef hebben, want er zitten spannende stukken tussen. Als je af en toe stopt om van het uitzicht te genieten, zal het een bijzondere ervaring zijn. Ook te voet zul je veel zien van de koof, want dan kun je in alle rust kennismaken met dit fenomenale natuurverschijnsel.

Heb je zin gekregen om zelf de Gorges du Verdon te verkennen? Bekijk hier de mogelijkheden om met Thomas Cook op vakantie naar de Provence te gaan.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Gorges du Verdon'

Populaire bezienswaardigheden