U bent hier: Bezienswaardigheden » Gids voor de Olympische Spelen in Londen 2012
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Gids voor de Olympische Spelen in Londen 2012

Het Verenigd Koninkrijk zal in 2012 miljoenen mensen verwelkomen voor een onvergetelijke ervaring op de Londense Olympische Spelen van 2012! Als je van plan bent om vliegtickets London te boeken, zorg er dan voor dat je dit ruim van te voren doet. De grote aantallen attracties in Londen, met uitzondering van de Olympische evenementen, zullen naar verwachting zowel tijdens als na de wedstrijden flink van de Spelen profiteren. Het transportsysteem wordt bijgewerkt om ervoor te zorgen dat Londen nog toegankelijker is en kleiner op het gebied van reizen. Toeristen hoeven op deze manier minder te reizen om toch zoveel mogelijk Londense ervaringen op te doen!

De Olympische Tour
Dit is de derde keer dat de Engelse hoofdstad gastheer is van de Olympische Spelen. De wandeltochten zijn al erg populair, waarbij de bezoekers het Olympisch Park te zien krijgen, inclusief close-up beelden van de bouw van het belangrijkste Olympische Stadion, het Aquatics Centre en de torens van het Olympisch dorp. De rondleidingen beginnen bij het Bromley-by-Bow metrostation, in een deel van de stad die weinig Londenaren en nog minder toeristen, ooit bezoeken. Maar binnen een korte loopafstand van het metrostation is een fascinerend gebied van Victoriaans en Georgiaans industrieel erfgoed. De eerste stop is het Three Mills Island, aan de rivier de Lea.

Three Mills Island
Het eiland dankt zijn naam aan de indrukwekkende en ongewone getijdenmolens die hier staan, waarvan een van hen wellicht de grootste getijdenmolen ter wereld is. Het eiland is ook de thuisbasis van de 3 Mills Studios, de grootste werkende filmstudio’s in Inner London. Hier waren tv shows zoals de eerste twee reeksen van Big Brother, Hell’s Kitchen en London’s Burning waanzinnig populair. Films waaronder Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Brick Lane, en Enduring Love zijn hier ook gefilmd. Muzikanten waaronder Amy Winehouse, Phil Collins, Pulp, Oasis en Robbie Williams hebben in de 3 Mills Studios gerepeteerd of een muziekvideo gemaakt.

Olympisch Park
Het hoogtepunt van de wandelingen is natuurlijk het bezoek aan het park van de Olympische Spelen, waar een speciaal bezoekerscentrum en uitkijkplatform een indrukwekkend uitzicht geeft. Na de industriële architectuur van Newham (de deelgemeente van de hoofdstad in Londen), krijgen bezoekers de moderne industriële techniek te zien en betreden ze het belangrijkste Olympische stadion en de omliggende gebouwen. Het is een uitgestrekt en adembenemend project, om dit de meest groenste Olympische Spelen ooit te maken.

Tickets
De tickets voor de London 2012 Olympische en Paralympische Spelen zijn al sinds 2011 in de verkoop. Onder voorbehoud van beschikbaarheid, zullen de tickets te koop blijven tot aan aanvang van elk evenement. Elke ticket is voorzien van gratis gebruik van het openbaar vervoer in Londen op de dag van het evenement, om toeschouwers aan te moedigen met het openbaar vervoer te reizen en daarbij naar de festiviteiten in de stad te gaan. Er zijn ook gratis evenementen waaronder Road Cycling, een Triathlon en de London Marathon. Deze gebeurtenissen zullen plaatsvinden in de straten van Londen, waar toeschouwers de atleten kunnen aanmoedigen. Grote schermen op live locaties in Engeland zullen de sportieve acties ook tonen, zodat je niets hoeft te missen!

Goedkope vluchten naar Londen kan je boeken vanuit heel Nederland, bijvoorbeeld vanaf vliegveld Eindhoven.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Gids voor de Olympische Spelen in Londen 2012'

Populaire bezienswaardigheden