U bent hier: Bezienswaardigheden » ESTA Amerika aanvragen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

ESTA Amerika aanvragen

ESTA Amerika aanvragen

Een reis naar de Verenigde Staten maken is voor heel wat reizigers een droom die uitkomt. Maar wie effectief naar Amerika reist, denkt er beter aan om een ESTA, Electronic System for Travel Authorization, aan te vragen op voorhand. Dit is immers verplicht voor iedereen die over zee of door de lucht reist.

Heb ik een ESTA nodig?

Het op voorhand aanvragen van een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) is voor iedereen verplicht. Je dient eveneens een inwoner te zijn van een land dat onder het Visa Waiver program valt. Dit is zowel bij Nederland als België het geval. De ESTA is geldig voor een periode van maximaal 90 dagen en is bedoeld voor iedere reiziger die een toeristisch bezoek maakt aan de Verenigde Staten of die een tijdelijke zakenreis heeft gepland. Ook wanneer je op doorreis bent en je de VS aandoet, dien je over een ESTA te beschikken.

Hoe vraag ik een ESTA aan?

De ESTA is in vijf eenvoudige stappen aan te vragen. Het is in de eerste plaats erg belangrijk dat je de correcte persoonsgegevens vanuit je paspoort overneemt gezien dit bij toegang tot het land wordt gecontroleerd. Een tweede punt waarop je moet letten is of dat je paspoort gedurende je volledige verblijf in Amerika geldig is. Zijn je werkgeversgegevens bekend, dan zal worden gevraagd om deze door te geven. Dit is echter een stap die niet verplicht is. Ook zal worden gevraagd naar een adres van verblijf tijdens je vakantie of zakenreis in de Verenigde Staten. Je kan dit invullen indien gewenst maar ook dit is niet verplicht. In de laatste stap krijg je nog enkele vragen voorgeschoteld met betrekking tot veiligheid en gezondheid. Dit zijn voorwaarden waaraan je moet voldoen om met succes je ESTA te verkrijgen.

Wat zijn de voorwaarden en regels van een ESTA?

Wie een ESTA aanvraagt is verzekerd dat hij tot twee jaar na aanvraag toegang krijgt tot de Verenigde Staten. Tenminste als je paspoort niet is verlopen in die periode. Zolang de ESTA geldig is mag je zo vaak als je wil reizen naar de VS. Telkens wel met een maximumperiode van 90 dagen. Dagen die je aansluitend doorbrengt in Canada en Mexico tellen ook mee bij deze periode. Een aanvraag dient minstens 72 uur voor aanvang van de reis te worden ingediend.

Wat zijn de voordelen bij ESTA-aanvragen.nl?

Wanneer je je ESTA aanvraagt bij ESTA-aanvragen.nl ben je verzekerd van een stressvrije voorbereidingsperiode naar je reis toe. Je kan je aanvraag immers indienen met Nederlandstalige hulp die altijd beschikbaar is. Het verschuldigde bedrag van 25 euro per aangevraagde ESTA kan je makkelijk betalen met betalingsmethodes zoals iDEAL, Bancontact/Mister Cash, Visacard, Mastercard en eMaestro. Men krijgt altijd de ESTA per e-mail en tegen kleine meerkosten kan de ESTA ook per post verstuurd worden. Het voordeel bij ESTA-aanvragen.nl is dat als zij een fout zouden ontdekken in je gegevens, je deze nog kosteloos kan wijzigen. Op die manier vermijd je een nieuwe aanvraag te moeten indienen, én betalen.

Zoek je informatie over Visum Amerika dan kijk je best eerst even op Esta-aanvragen.nl

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'ESTA Amerika aanvragen'

Populaire bezienswaardigheden