U bent hier: Bezienswaardigheden » Een van de 10 mooiste eilanden ter wereld: Korcula
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Een van de 10 mooiste eilanden ter wereld: Korcula

Volgens de Britse krant The Observer verdient Korcula (Kroatië) een plaatsje op de lijst van de tien mooiste eilanden ter wereld. Het is aan jou om uit te maken of dit waar is, maar hier zijn alvast enkele redenen.

Alles draait er rond de natuur. Prachtig helderblauw zeewater met heel wat rotsen en grotten langs de kust, bossen en veel groen. Bovendien is het maar anderhalf uur varen van Dubrovnik.

Marco Polo, de bekende ontdekkingsreiziger, is er ooit geboren. De naam ‘Polo’ is vandaag nog steeds een populaire familienaam op het eiland.

Wil je naar de hoofdstad Korcula, dan moet je je naar een schiereilandje begeven dat nog steeds omringd is door middeleeuwse muren uit de 13e eeuw. De Venetianen hebben deze muren later nog wat sterker gemaakt door er bastions en torens op te bouwen.

Dé toeristische trekpleister is ongetwijfeld de gotische Sint-Marcuskathedraal. Vergeet ook zeker niet de Sint-Pieterskerk, het Arneripaleis en het Gabriellespaleis een bezoekje te brengen. Ben je geïnteresseerd in amfitheaters, dan moet je zeker ook naar Blato.

Op Korcula beleef je de vakantie van je dromen en bovendien ben je een beetje weg uit al dat massatoerisme.

Ontdek alle bezienswaardigheden Kroatie.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Een van de 10 mooiste eilanden ter wereld: Korcula'

Populaire bezienswaardigheden