U bent hier: Bezienswaardigheden » Een Esta aanvragen voor de Verenigde Staten
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Een Esta aanvragen voor de Verenigde Staten

ESTA Amerika aanvragen

Zonder een ESTA kom je de Verenigde Staten niet in. Een ESTA aanvragen is dan ook noodzakelijk als je naar de VS wil afreizen. Electronic System for Travel Authorization is namelijk verplicht voor reizigers die naar of door de VS willen reizen, zowel door de lucht als over zee. Ook zal je land mee moeten doen aan het Visa Waiver program. Wie een tijdelijke zakenreis heeft gepland of als toerist naar de VS wil reizen, zal een ESTA op zak moeten hebben. De ESTA is voor maximaal 90 dagen geldig.

Aanvragen van een ESTA in vijf eenvoudige stappen
Via vijf eenvoudige stappen kan je een ESTA aanvragen via E-visums.be. De eerste stap begint met het invullen van correcte persoonlijke gegevens zoals deze in het paspoort vermeld staan. Werkgevers gegevens, contactpunt of adresgegevens zijn niet verplicht om in te vullen, maar kan wellicht handig zijn. Als laatste worden je nog enkele veiligheidsvragen gesteld. Deze hebben te maken met je verleden en je staat van gezondheid. Verplichte voorwaarden die gesteld zijn en waaraan je zal moeten voldoen.

ESTA geeft toegang voor 90 dagen VS
Indien je paspoort langer dan twee jaar geldig is op datum van aanvraag van de ESTA, dan is de ESTA twee jaar geldig. Is dit niet het geval dan verloopt je ESTA eerder en zal je deze opnieuw moeten aanvragen. Je hebt onbeperkt toegang tot de VS met de ESTA voor maximaal 90 dagen. Desondanks biedt het geen garantie voor een toelating tot de VS. De douane kan nog vaststellen dat je niet het recht om het land te bezoeken.

Tijdig aanvragen van een ESTA
Een Visum Amerika aanvragen bij E-visums.be kan op elk moment en kan zelfs tot vlak voordat je op reis gaat. Het is echter aan te raden om dit op zijn minst 72 uur voor vertrek te doen. Reizigers kunnen gebruik maken van de service die geboden wordt. Dit is vooral bedoeld voor reizigers die onmiddellijk toestemming nodig hebben. Voordeel is dat de ESTA makkelijk online aangevraagd en betaald kan worden. Via iDeal of het gebruik van een creditcard kan de betaling snel in orde gemaakt worden. Een ESTA verklaring kan ook per post gestuurd worden. Als er vertraging optreedt dan wordt er automatisch een mail hierover verstuurd. Een maand voordat de ESTA afloopt zal je een waarschuwing ontvangen en krijg je een dubbele controle.

Vraag een ESTA aan voor familieleden
Om je reis en verblijf te veraangenamen is een ESTA aanvragen zeker nodig. Je hebt de mogelijkheid om een ESTA aan te vragen voor bijvoorbeeld meerdere familieleden. Daarbij zal de aanvraag voor ieder persoonlijk afzonderlijk gedaan moeten worden. Persoonsgegevens moeten op een correcte wijze worden doorgegeven en ingevuld worden. Wanneer dit niet het geval is, is er kans op het optreden van misverstanden. Als de aanvraag is goedgekeurd kan een familielid voor de gehele familie een ESTA aanvragen. Denk er dan ook aan dat je een ESTA aanvraag doet als je naar de VS afreist. Dit om je reis en verblijf zo prettig en aangenaam mogelijk te maken.

Zoek je informatie over ESTA Amerika dan kijk je best eerst even op E-visums.be

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Een Esta aanvragen voor de Verenigde Staten'

Populaire bezienswaardigheden