U bent hier: Bezienswaardigheden » Een Esta aanvragen voor de Verenigde Staten
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Een Esta aanvragen voor de Verenigde Staten

Ga jij naar de VS? Breng je een bezoek aan the Big Apple, the Golden Coast of the Windy City? Veel plezier op je spannende reis. Om helemaal goed voorbereid te zijn lees je best dit korte artikel over je Esta-aanvraag.

Sinds 2007 kom je de Verenigde Staten niet meer binnen zonder een Esta. Dat klinkt streng, maar het aanvragen van een Esta is heel eenvoudig en neemt weinig tijd in beslag. Het Esta-systeem is er juist voor ontworpen voor burgers uit bepaalde landen het visumproces te vergemakkelijken. Maak je dus geen zorgen. Om er zeker van te zijn dat je jouw Esta voor je vertrek naar de VS in handen hebt, lever je je aanvraag twee weken van te voren in.

Wat is het Esta?

Esta staat voor Electronic System for Travel Authorization, een soort visum Amerika zeg maar. Het is een elektronisch opgesteld visum dat je(bij voorkeur op papier) aan de douane moet laten zien om het land binnen te mogen. Echter, niet iedereen hoeft daarvoor een Esta te hebben, mensen met Mexicaans en Canadees burgerschap hebben daarvoor een vrijstelling. In totaal hebben 22 Europese en 5 Aziatische landen een Esta plicht. Mensen uit andere landen dienen een visum aan te vragen, wat veel meer tijd in beslag neemt. Mensen die wel esta-plichtig zijn maar er geen hebben kunnen in sommige gevallen op het vliegveld snel een Esta aanvragen, maar dit is absoluut geen garantie.

Hoe kan ik een Esta aanvragen voor de Verenigde Staten?

Het aanvragen van een Esta is heel eenvoudig en verloopt geheel via het internet. Alles wat je nodig hebt, is je paspoort en een paar gegevens over jezelf, je ouders en je adres van verblijf. Op https://e-visums.nl/usa en https://www.esta-aanvragen.nl/ vind je het aanvraagformulier dat je enkel waarheidsgetrouw dient in te vullen. Er wordt gevraagd naar je nationaliteit, je paspoortgegevens en andere basisgegevens zoals je woonplaats en reisdoel. Het invullen duurt doorgaans niet langer dan een half uur.

Wanneer kan ik mijn Esta verwachten?

Je hebt je ESTA meestal binnen twee tot drie dagen in de inbox van je email. Mochten de Esta-aanvraagcontroleurs onjuistheden of onvolkomenheden aantreffen, dan sturen ze je jouw aanvraag terug. Ga er dus niet vanuit dat je er klaar mee bent zodra jij je gegevens hebt ingevuld, maar hou je inbox in de gaten!

Na de aanvraag is je Esta 2 jaar geldig. Heb je al een Esta, controleer dan ruim voor vertrek nog eens de geldigheid. Om vervelende toestanden te vermijden neem je een uitgeprinte versie van je Esta mee.

Een prettige tijd in de VS toegewenst!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Een Esta aanvragen voor de Verenigde Staten'

Populaire bezienswaardigheden