U bent hier: Bezienswaardigheden » Edinburgh, een interessante mix van middeleeuws en modern
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Edinburgh, een interessante mix van middeleeuws en modern

Edinburgh is een perfecte bestemming voor een korte weekendtrip. Het is een veelzijdige stad door de uitsekende mix van zowel  Middeleeuwse als moderne karaktereigenschappen. Je zult versteld staan van deze mengelmoes van modern en oud.

Waan je even  in de Middeleeuwen
Edinburgh staat vooral bekend om het prachtige ‘Edinburgh Castle’ wat op het hoogste punt van de stad ligt. Dit authentieke kasteel wordt al ruim 1000 jaar gebruikt voor verschillende doeleinden waaronder ridder gevechten en festivals.

Als je van geschiedenis houd is het St Giles Cathedral ook een aanrader. Dit adembenemende kathedraal heeft een rijke historie . Maar vooral de binnen architektuur van dit gebouw is indrukwekkend.

Wil je daarna nog even in de Middeleeuse sfeer blijven hangen? Begeef je dan naar de  Mary Kings Close. De volks legende wilt dat dit pand bewoond wordt  door een geest, dus wees voorbereid op kippenvel!

In de avond
De schotten staan bekend om hun drink cultuur en hun traditionele pubs. Bezoek ‘The Barony’ in Broughton street voor een biertje en pub grub (pub maaltijd in de volksmond).  De donkere wandpanelen en het haardvuur zorgen voor een gezellige sfeer.  Maak kennis met een aantal Schotten en vraag ze naar de typische gewoontes en gebruiken die de stad kent. Na je pub bezoek kan je ervoor kiezen het  bruisende nachtleven in te duiken. Een echte aanrader is Frankenstein’s Pub, alles behalve traditioneel, maar erg leuk om een avond door te brengen.

Terug naar deze tijd
De volgende dag  geniet je van  de moderne kant van de stad. Bezoek de Modern Art Gallery die verspreid ligt over drie verschillende locaties en meer dan 30 exposities huist.  De Fruitmarket Gallery is ook zeker een aanrader . Deze kunst gallerij is geheel gratis je vindt er zowel bekend als onbekend talent. Bezoek daarna de Camera Obscura. Hier kun je op een hele bijzondere manier Edinburgh bekijken via de voorloper van de tegenwoordige fotocamera.

Rond de dag af met een  lange wandeling  langs het water en een diner bij Duck’s waar je de beste Haggis van de stad kunt krijgen.

Verblijven
Ben je geinspireerd en wil je Edinburgh in stijl bezoeken? Dan is een vakantie appartement huren via Wimdu.nl een goed alternatief op de standaard hotelkamer. Je kan kiezen voor een prive apparement of voor een appartement met een host.

De host is een lokale inwoner van Edinburgh en laat jou gegarandeerd zijn of haar kant van de stad zien. Op deze manier krijg je nog meer leuke tips en kom je op plaatsen waar nog geen andere toerist geweest is. Neem een kijkje op wimdu.nl/Edinburgh om te kiezen uit het grote aanbod en beleef Edinburgh in stijl.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Edinburgh, een interessante mix van middeleeuws en modern'

Populaire bezienswaardigheden