U bent hier: Bezienswaardigheden » De top 10 van bezienswaardige plekken in Duitsland
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De top 10 van bezienswaardige plekken in Duitsland

Voor een mooie reis, op het gebied van zowel cultuur, historie als natuur, hoef je vanuit Vlaanderen helemaal niet zo ver te gaan. Duitsland zit vol met bezienswaardigheden en plezante plekjes om aan het bier of de wijn te gaan. We zetten er hier tien op een rij.

Berlijn
© Pixabay.com

1. Berlijn 

Het is wat verder rijden om in de hoofdstad te komen, maar Berlijn is de moeite waard. De sfeer is er ontspannen en vriendelijk. Let goed op de verschillen tussen het oude oosten en westen van de stad. Laat het indrukwekkende verhaal van de Berlijnse Muur op je inwerken. Wil je met de auto in het centrum van de stad komen, dan moet je een milieusticker aanschaffen, want er is een zogenaamde umweltzone ingesteld. 

2. München 

München is de gezelligste stad van Duitsland. Ondanks haar formaat is het net een dorp waar men gemoedelijk met elkaar aan het bier gaat in en rondom het mooie historische stadscentrum. Kom in september als je het glas wil heffen tijdens het wereldberoemde Oktoberfest. Lederhosen dragen is niet verplicht, maar wel leuk. Ook hier geldt een umweltzone. 

3. Romantische Strasse 

De Duitsers hebben in het zuiden van het land zelf al een route uitgestippeld voor toeristen. De Romantische Strasse voert je langs riviervalleien, middeleeuwse stadjes en het beroemde kasteel Neuschwanstein. 385 kilometer lang genieten van de mooiste dingen die Duitsland te bieden heeft. 

Moezel
© Pixabay.com

4. Moezelvallei 

Niet ver van de grens met België vind je de Moezelvallei. De rivier de Moezel kronkelt hier tussen heuvels met wijngaarden en burchten door. Het is dé plek om op een terrasje aan de beroemde lokale Moezelwijn te gaan. Het is ook plezant om het gebied vanaf het water te bewonderen. 

5. De Dom van Keulen 

De imposante Dom van Keulen is de grootste kathedraal van Duitsland. Met haar gotische architectuur en onheilspellende, donkere exterieur is het een opvallende verschijning in het hart van de stad. Een bezoek aan de Dom is leuk om te combineren met de kerstmarkten op het einde van het jaar. Keulen kent er vele, en één ervan bevindt zich recht achter de kathedraal. Je hebt voor Keulen een milieusticker nodig. 

6. Sanssouci 

Ga je naar Berlijn, dan is dat goed te combineren met een bezoek aan de plaats Potsdam. Daar bevinden zich verschillende paleizen, waaronder Slot Sanssouci. Dit paleis ligt in het gelijknamige park en was een zomerpaleis van de Pruisische koning Frederik de Grote. Het is in rococo-stijl gebouwd. 

Schloss Heidelberg
© Pixabay.com

7. Schloss Heidelberg 

Deze beroemde ruïne torent uit boven een vallei en domineert het stadsgezicht van Heidelberg. Eén van de paleizen van het kasteel, de Ottheinrichsbau, is een belangrijk product van de Duitse renaissance. 

8. Lübeck 

Deze oude Hanzestad in het noorden van Duitsland is uitstekend bewaard gebleven en is daarmee de mooiste van haar soort in het land. Te midden van de historische gebouwen kun je je nog goed voorstellen hoe het er was toen de koopmannen er hoogtijdagen vierden. 

9. Trier 

Deze bescheiden stad vlakbij Luxemburg is de oudste stad van Duitsland. Er zijn nog sporen van de Romeinen te vinden, zoals een amfitheater, een brug en de beroemde Porta Negra uit de tweede eeuw. 

Rügen
© Pixabay.com

10. Rügen 

Rügen is het grootste eiland van Duitsland. Het eiland heeft 60 kilometer aan prachtige stranden, sommige zo wit dat het een tropische bestemming lijkt. Zeer de moeite waard zijn de nationale parken en imposante krijtrotsen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De top 10 van bezienswaardige plekken in Duitsland'

Populaire bezienswaardigheden