U bent hier: Bezienswaardigheden » De mooiste & leukste Europese bezienswaardigheden
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De mooiste & leukste Europese bezienswaardigheden

Elke stad kent meerdere grote publiekstrekkers. Wat zijn de allerleukste, allermooiste en aller interessantste bezienswaardigheden van Europa? Neckermann citytrips somt de drie grootste Europese bezienswaardigheden voor je op.

1. Het Colosseum, Rome

‘Een bezienswaardigheid die je mee terug neemt in de tijd’ zo kan het Colosseum van Rome het best worden omschreven. Als je op deze plek staat, zie je de gladiatoren al strijdend voor je. Dit is meteen het oudste bouwwerk uit deze lijst. Het Colosseum, dat ook wel Flavisch Amfitheater wordt genoemd, werd namelijk al in de 1e eeuw na Christus gebouwd. Het hele bouwwerk heeft een omtrek van 527 meter en is 48,5 meter hoog. Je kunt het je bijna niet voorstellen dat men dit toen al kon bouwen.

2. De Eiffeltoren, Parijs

Het lijkt een cliché, maar welke andere Europese kent er zo’n indrukwekkende bezienswaardigheid? De Eiffeltoren is niet alleen de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Europa, het is ook hét symbool van Parijs. Door velen wordt de Eiffeltoren gezien als één van de niet klassieke wereldwonderen. De toren is 317 meter hoog zonder en 324 meter hoog met antenne erbij gerekend. ’s Avonds is de toren prachtig verlicht, waarschijnlijk is dat ook een van de redenen dat er op deze plek de meeste huwelijksaanzoeken gedaan worden.

3. De Big Ben, Londen

Wat de Eiffeltoren voor Parijs is, is de Big Ben voor Londen. Deze klokkentoren is de zwaarste ter wereld. Op de klok is het volgende opschrift te vinden: “This bell was cast by George Mears of Whitechapel for the clock of the Houses of Parliament under the direction of Edmund Becket Den­ison QC in the 21st year of the reign of Queen Victoria in the year of our Lord MDCCCLVIII.” De klok is vernoemd naar de politicus Benjamin Hall die ook wel Big Ben werd genoemd vanwege zijn omvang.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De mooiste & leukste Europese bezienswaardigheden'

Populaire bezienswaardigheden