U bent hier: Bezienswaardigheden » De mooiste highlights van India
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De mooiste highlights van India

India is een prachtig land dat u zeker eens in uw leven moet bezoeken. De prachtige kleuren van de tempels, de groene natuur, het overheerlijke eten en de vriendelijke bevolking zal er voor zorgen dat u een onvergetelijke vakantie zult hebben. Vandaag delen wij nog meer redenen waarom juist India op uw reislijst van 2019 zal moeten staan. Het land heeft ontzettend veel highlights en bezienswaardigheden die de moeite zijn om te bezoeken.

Kerala
© Pixabay.com

Kerala

Kerala is één van de meest bijzondere regio’s in India. Het is een grote regio met veel diversiteit en veel verschillende activiteiten. Het gebied staat ook bekend om de prachtige natuur. Een goede manier om van de natuur in Kerala te genieten is door het Eravikulam National Park te bezoeken. Prachtige groene landschappen en bijzondere Indiase geiten zullen er voor zorgen dat dit park-uitje er één wordt om nooit te vergeten. Verder is een boottocht door de Alleppey ook een activiteit die u zeker moet ondernemen. U zult de omgeving vanuit het water verkennen en u zult er indrukwekkende herinneringen aan overhouden.

Jaipur
© Pixabay.com

Jaipur

Jaipur is een bijzondere stad met veel historie. Het oude centrum, ook wel Pink City genoemd, is de plaats waar je veel lokale en kleurrijke bazaars zult vinden. Hier kun je verschillende Rajasthani handwerken kopen. Ook is het Amber Fort een grote highlight van Jaipur. Op een klein half uur rijden met de taxi kun je Amber Fort vinden. Amber Fort ligt op de top van een heuvel en je hebt er werkelijk waar een adembenemend uitzicht op Maota lake. Verder kun je er prachtige tuinen, paleizen en tempels bezichtigen. Eén van deze paleizen is de Hawa Mahal, ook wel ‘The Palace Of The Winds’ genoemd. Dit is een imposant bouwwerk en het meest bekende bouwwerk van Jaipur.

Taj Mahal
© Pixabay.com

Taj Mahal

Het bezoeken van misschien wel het meest bekende bouwwerk van India, de Taj Mahal, mag natuurlijk ook niet op dit lijstje ontbreken. De Taj Mahal is een wit marmeren mausoleum dat je kunt vinden in de stad Agra. Het is gebouwd door de vijfde heerser van het Mogolrijk, Shah Jahan, tussen 1632 en 1648. Het is door Shah Jahan gebouwd om zijn vrouw te eren die in 1631, vlak nadat ze de troonopvolger op de wereld had gezet, is overleden. De liefde van Shah Jahan voor zijn vrouw was zo ontzettend groot dat hij het mooiste gebouw van het land in haar ere wilde laten bouwen.

Wilt u ook al dit moois in het echt gaan bewonderen en wilt u een reis naar India boeken, dan zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Het is belangrijk dat u op voorhand een online visum voor India aanvraagt. Een visum India kunt u rap en makkelijk regelen. Het visum kan al binnen een uur geleverd worden. Dit is met uitzondering wanneer u het visum direct nodig heeft, anders duurt het maximum 2 werkdagen. Met het visum voor India heeft u recht op 120 vakantiedagen in India. U mag echter maar 60 dagen aaneengesloten in het land verblijven. U kunt wel het land verlaten binnen die 120 dagen en het land opnieuw betreden. Hou er echter rekening mee dat dit maar twee keer in die 120 dagen mag.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De mooiste highlights van India'

Populaire bezienswaardigheden