U bent hier: Bezienswaardigheden » De mooiste camperreizen van Europa
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De mooiste camperreizen van Europa

Er is niets mooier dan reizen met een camper. Waar vind je ooit dat ultieme gevoel van vrijheid dan tijdens een vakantie met de camper? Je hebt je huisje altijd bij je en ben je ergens uitgekeken, dan rijd je zo weer verder naar de volgende schitterende bestemming. Welke camperreizen in Europa moet je zeker eens maken?

© pixabay.com

Zweden

Zweden is absoluut een van de mooiste landen van Europa. Kies je voor deze camperreis en heb je tijd genoeg, dan is het een aanrader om deze reis te combineren met een camperreis door Noorwegen. Het prettige van deze landen is dat je er mag wildkamperen. Dit vergroot natuurlijk het gevoel van vrijheid dat je toch al zo hebt in een camper. Je bepaalt helemaal zelf hoe je de reis invult, want je bent totaal niet afhankelijk van campings en camperplekken. Ga je voor een avontuurlijke reis door Zweden, kies dan de route waarbij je helemaal tot in het noorden van Zweden komt. Uiteraard hopen we dat je dan kennis kunt maken met het noorderlicht. Heeft dat niet echt jouw interesse, maar ligt die meer bij cultuur? Dan is een route langs de steden in het zuiden van Zweden meer geschikt.

Noorwegen

Stel dat jij Noorwegen en Zweden combineert, dan is het handig als we deze campertocht ook even aanstippen. Een geschikte camper voor deze trip huren doe je gemakkelijk via Goboony. Noorwegen is enorm populair bij camperliefhebbers. Een fantastische route is die van Kristiansand tot Kristiansand. Nee, dit is geen vergissing, maar we hebben het echt over twee verschillende plaatsen. Je komt bij deze route langs prachtige fjorden en wandelgebieden. Ook passeer je een aantal dorpjes die een bezoek meer dan waard zijn. Deze route eindigt in Oslo.

De Franse kust

Kies je liever voor mediterrane streken, dan is een route langs de Franse kust een aanrader. Zowel langs de zuidkust als langs de westkust vind je prachtige routes. Houd je van geschiedenis, dan blijf je wat langer in Normandië. Neem je graag je surfplank mee in de camper, dan rijd je natuurlijk naar het Zuiden. Voor cultuur en kastelen moet je in de Dordogne zijn.

Duitsland

Een route door Duitsland staat al lang op jullie verlanglijstje? Zet dan zeker steden als Hamburg en Keulen op het programma. Hamburg is de modernste stad van heel Duitsland en in Keulen moet je de Dom gezien hebben. Heel populair zijn ook de wijnroutes richting Beieren. Uiteraard rijd je dan ook door bergachtig landschap en geniet je van de meest fantastische vergezichten.            
          

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De mooiste camperreizen van Europa'

Populaire bezienswaardigheden