U bent hier: Bezienswaardigheden » De grachten van Utrecht
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De grachten van Utrecht

Niet alleen in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam zijn er mooie grachten om te ontdekken, ook Utrecht staat bekend om zijn oude grachten met de daar bij behorende authentieke bruggetjes en werven. Een van de bekendste grachten in Utrecht is de ‘Oude Gracht’ en deze is ongeveer 2 km lang en loopt van zuid naar noord, recht door de binnenstad. De gemeente Utrecht heeft zelfs geprobeerd om het grachten-, bruggen- en wervenstelsel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te krijgen. Ondanks dat dit tot nu toe nog niet gelukt is, is het een bezoek zeker waard.

Op z’n Hollands

Zoals overal wel bekend is, doen de Hollanders bijna alles met de fiets. Naar het werk gaan, boodschappen doen, naar de kroeg en ga zo maar door. Het is dus niet gek dat ook de grachten op de fiets bekeken worden. Hier wordt echter geen gebruik gemaakt van de normale fiets maar van de waterfiets. En hoe kan je de grachten beter ontdekken dan door deze zelf te bevaren? Daarnaast is het natuurlijk veel gezonder om op deze manier de grachten te ontdekken, dan door lui in een van de rondvaartboten te zitten. Als je daarna ook nog eens actief door wilt gaan en een wandeling langs de oevers en door de rest van de stad wil maken is het misschien verstandig om te denken aan een sportieve outfit en comfortabele schoenen. Hier kan  wellicht vóór vertrek al het een en ander geregeld worden. Neem bijvoorbeeld even een kijkje bij de collectie van Adidas bij Zalando, en stel een sportieve outfit samen! Eenmaal aangekomen in Utrecht kan je voor een kleine €11,- al 1,5 uur waterfietsplezier beleven en een ronde langs de mooie werven en kroegen maken. Wellicht zie je onderweg al een restaurantje waar je naderhand nog een hapje kan gaan eten of borrelen om bij te komen van de actieve middag.

Shop till you drop

Een grote stad zou een grote stad niet zijn als er geen mogelijkheid tot shoppen aanwezig was. Ook dat kan perfect gecombineerd worden met het waterfietsen tijdens een dagje Utrecht. De winkels, die veelal gelegen zijn aan de grachten, kunnen tijdens de waterfietstour al goed bekeken worden. Zo kan je, na eerst genoten te hebben van een lunch aan de grachten, nog door om te winkelen. Probeer wel een beetje de uitgaven in de gaten te houden, want voor je het weet heb je meer geld uitgegeven dan de bedoeling was.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De grachten van Utrecht'

Populaire bezienswaardigheden