U bent hier: Bezienswaardigheden » De Duitse Grand Canyon en het sprookjesbos
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De Duitse Grand Canyon en het sprookjesbos

In Duitsland vind je talloze nationale parken en UNESCO-biosfeerreservaten die het ontdekken meer dan waard zijn. Bijzonder pittoresk is het Elbezandsteengebergte in het Nationaal Park Sächsische Schweiz. Laat je er leiden door de mooie wandelpaden langs imposante en bizarre rotsformaties die zo’n 80 miljoen jaren geleden nog door de zee werden omspoeld.

Nu tonen ze adembenemende vergezichten en diepe bergkloven, afgewisseld door dichte loofbossen of steile holle paden. Deze ‘Duitse Grand Canyon’ verrast letterlijk om iedere rotshoek met licht- en schaduwspelen of eenvoudig alleen maar met het ruisen van de wind tussen de oeroude stenen.

Een heel ander soort natuurschoon biedt het rivierlandschap Spreewald. Over 475 vierkante kilometer strekt zich een gebied uit dat iedereen zal fascineren.

Maak er kennis met een ‘sprookjesbos’, doorsneden door diepblauwe rivieren en beken. Een honderden kilometers lang, wijd vertakt netwerk van waterwegen maakt van het Spreewald een paradijs voor kanovaarders. Het lijkt wel of de tijd hier heeft stil gestaan want auto’s komen er nauwelijks.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De Duitse Grand Canyon en het sprookjesbos'

Populaire bezienswaardigheden