U bent hier: Bezienswaardigheden » Dagje uit in Limburg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Dagje uit in Limburg

De evenementenkalender van de provincie Limburg puilt voor de maand april uit van de activiteiten.

Vertelfestival
Op de landcommanderij Alden Biesen in Bilzen brengen tijdens het internationaal vertelfestival van 19 tot 27 april professionele vertellers uit verschillende landen verhalen voor jong en oud in hun eigen moedertaal. Info: www.alden-biesen.be.

Wijnkasteel
Elke zaterdag van de maand leiden gidsen je rond doorheen het park en de grootste wijngaarden van ons land in het wijnkasteel Genoels-Elderen in Riemst. En proeven is er uiteraard ook bij. Info: www.wijnkasteel.com.

Bloesems
Op zondag 26 april vindt de 60ste bloesemwijding plaats in het romaans kerkje van Guvelingen (nabij St.-Truiden), gevolgd door een lenteconcert, het lof en de processie. Een vrolijke volksreceptie sluit de feestelijkheden af.

Stroopfeesten
Maandag 5 april zijn er gratis rondleidingen gepland in de stroopfabriek van Borgloon. In een feesttent wordt het daarna smullen van streekproducten zoals pannenkoeken met de Loonse lekkernij.

Pasen anno 1910
De paasvakantie wordt op een spetterende manier ingezet in Bokrijk. Samen met vele acteurs kan je het paasfeest vieren zoals dat in 1910 gebeurde. Van een eierenraap voor de allerkleinsten tot een forse preek van de pastoor van op zijn kansel in de kerk. Info: www.bokrijk.be.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Dagje uit in Limburg'

Populaire bezienswaardigheden