U bent hier: Bezienswaardigheden » Corks: een prachtig stukje Ierland
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Corks: een prachtig stukje Ierland

Het Ierse stadje Corks, in het zuidwesten van het land, was in 2005 Hoofdstad van Europa. Uiteraard krijg je deze naam niet zomaar. Eens kijken wat dit stadje zo bijzonder maakt.

Rondslenteren in de kleine straatjes is een absolute must. Combineer dit met een bezoekje aan een van de talrijke pubs. De Ierse muziek, zowel moderne maar ook de Keltische muziekstijlen, zullen je zeker en vast bekoren. Proef zeker het typische Beamish, een soort Corkse Guiness.

Op cultureel vlak kom je ook zeker en vast niets te kort. Het centrum bruist van monumenten, zoals de St-Finbarr Kathedraal. Deze kathedraal werd gewijd aan de beschermheilige van de stad. Ook het standbeeld van Rory Gallagher, een echte Ierste bluesgitarist, zal je ongetwijfeld niet zomaar passeren.

Een streepje cultuur kan ook zeker gecombineerd worden met een gezellig middagje shoppen. De vernieuwde St Patrick’s Street is the place to be voor echte winkelliefhebbers. Hippe, moderne mode vind je er al sowieso terug, maar hier en daar kom je toch ook de originele klederdracht nog tegen.

Ga zeker ook eens naar de English Market voor je voedselaankopen. Je hoeft zelfs niets te kopen, dit overdekte Victoriaanse marktje is een belevenis op zich!

Redenen genoeg dus om meteen richting Corks te trekken!

Ontdek meer:
Bezienswaardigheden Corks
Bezienswaardigheden Ierland

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Corks: een prachtig stukje Ierland'

Populaire bezienswaardigheden