U bent hier: Bezienswaardigheden » Cordoba is meer dan alleen maar de Mezquita
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Cordoba is meer dan alleen maar de Mezquita

De Spaanse stad Cordoba is gekend om haar Grote Moskee of Mezquita. Talrijke bezoekers kunnen hiervan meespreken. Je kan er uiteraard niet om heen; het is en blijft een belangrijk monument voor de Islamitische cultuur. Vaak is het echter zo dat de toeristen na hun bezoekje aan de Mezquita meteen terug op doortocht te vertrekken, terwijl er veel meer in Cordoba te bezichtigen is.

Je kan je bezoek met de moskee linken aan een wandeling in de Joodse wijk of Judeira met een synagoge. Het is alsof je terug in de tijd wordt geflitst, met name vooral de middeleeuwen.

Wil je wat meer te weten komen over Isabel en Fernando, dan kan dat in het Alcazar de los Reyes. Hier hadden zij namelijk een afspraak met Christoffel Colombus, toch ook niet echt een onbekende figuur in de geschiedenis.

Verder moet je zeker het Palacio de Viana en het Medina Arahara gezien hebben.

Shoppen is zeker ook mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld in El Corte Inglés, een gezellige plaatselijke markt tussen de straatjes door.

’s Avonds is er in Cordoba ook veel te beleven. Je kan genieten van de lekkere tapas in de Joodse wijk of uitgaan in de Avenida del Gran Capital.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Cordoba is meer dan alleen maar de Mezquita'

Populaire bezienswaardigheden