U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Eibergen » Zwillbrocker Venn Eibergen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Zwillbrocker Venn Eibergen

Het Zwillbrocker Venn is een mooi stukje natuur dat vlakbij ligt, het ligt namelijk heel dichtbij de Nederlandse grens. Het is niet enkel door de Duitse overheid een beschermd gebied, maar ook onder grote invloed van de Europese Unie werd er op toegezien dat het natuurpark een beschermd gebied werd.

Het Zwillbrocker Venn natuurgebied behoort eigenlijk tot de Natura 2000. Dit is een project dat er op toeziet dat er op Europees gebied een netwerk komt van verschillende beschermde natuurgebieden die samenwerken met elkaar. Vaak gebeurt er dan overleg en wordt er mogelijk bijgestuurd in een bepaald gebied waar het nodig is. Europa wil er op toezien dat er voldoende biodiversiteit wordt behouden en het natuurgebied in Duitsland is hier één van.

Het gebied beslaat in totaal meer dan 157 ha, het zal u dan ook niet verwonderen dat er in het Zwillbrocker Venn natuurgebied een uitgebreide biodiversiteit is. Het natuurpark is zowel vanuit Duitsland als van uit Nederland goed te bereiken aangezien het net aan de grens ligt tussen beide landen, in de buurt van de Nederlandse gemeente Berkelland.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Zwillbrocker Venn Eibergen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden