U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Enkhuizen » Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Gelegen in Nederland is het Zuiderzeemuseum uniek in zijn soort, omdat het zowel een buitenmuseum heeft als een binnenmuseum, dit maakt het in ieder geval het bezoeken waard. Bij goed en bij slecht weer zullen bezoekers nieuwe zaken kunnen ontdekken en een boeiende dag hebben dankzij de uitgebreide collectie aan info die in beide musea van het Zuiderzeemuseum te bewonderen zijn.

In het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum staan er oude panden van vroeger zoals enkele winkels, woningen, een echte visrokerij en een kleine kerk. Tijdens het jaar komen er veel vrijwilligers en vaste medewerkers van het museum ambachten tonen, zo krijgt u een idee van de traditionele technieken van vroeger en kunt u deze gaan vergelijken tegenover nu. Op in 1932 werd de dijk van de Zuiderzee afgewerkt door de arbeiders en ontstond hierdoor het binnenmeer het Ijsselmeer, het deel buiten het binnenmeer hoorde niet meer bij het Ijsselmeer.

In het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum zijn er geregeld interessante exposities en tentoonstellingen te bezoeken, die over uiteenlopende onderwerpen gaan, maar die stuk voor stuk een goed beeld schetsen van de ambacht en gemeenschappen van veel vroeger.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Zuiderzeemuseum Enkhuizen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Enkhuizen » Meer bezienswaardigheden in Enkhuizen » Alles over Enkhuizen