U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Berlijn » Zoo Berlijn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Zoo Berlijn

De Zoo van Berlijn bestaat al sinds 1844 en is daarmee bijna de oudste dierentuin ter wereld. De zoo is eigenlijk ontstaan nadat koning Frederik Willem IV zijn dieren schonk aan Berlijn, hij was tijdens een etentje een zekere professor M.H. Lichtenstein tegen het lijf gelopen die toen directeur was van een museum dat volledig gewijd was aan dieren.

De professor kwam op de idee om een park te maken met levende dieren, zoals er op andere plaatsen toen in Europa al waren. Koning Frederik Willem IV vond dit een geweldig idee en besloot daarom zijn dieren te schenken aan de stad Berlijn en zijn inwoners. In de loop der jaren kwamen er steeds meer dieren bij en werd er ook op toegezien dat de zoo zoveel mogelijk diersoorten had. Het zal u dan ook niet verwonderen dat de Zoo van Berlijn de meeste diersoorten ter wereld heeft.

De dieren die verblijven in de Zoo van Berlijn hebben 35 hectare die volledig is ingericht zodat de verblijven van de dieren een zo natuurlijk mogelijke omgeving vormen voor hen. Het uitzicht van de verblijven bevat dikwijls veel details die de herkomst van de dieren verraden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Zoo Berlijn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Berlijn » Meer bezienswaardigheden in Berlijn » Alles over Berlijn