U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Zoo Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Zoo Barcelona

Het Parc Zoològic de Barcelona is een van de bekendste dierentuinen ter wereld. De dierentuin bestaat al sinds 1892 en is gevestigd op de site van het vroegere Parc de la Ciutadella, dat eerder werd aangelegd voor de Wereldtentoonstelling van 1888 in Barcelona. De zoo heeft een collectie van meer dan zevenduizend diersoorten, verspreid over een oppervlakte van dertien hectare.

De zoo van Barcelona werd vooral bekend door een bijzondere gorilla, Sneeuwvlokje. Het was de enige albino gorilla in de wereld en daarom groeide het dier uit tot een beroemdheid en werd het tevens de mascotte van de stad zelf. Jaarlijks kwamen duizenden mensen de gorilla bewonderen, tot zijn dood in 2003.

Na het overlijden van Sneeuwvlokje is de zoo van Barcelona zich gaan toeleggen op een uitgebreide collectie apensoorten, naast enkele zeldzame Catalaanse diersoorten zoals de Iberische wolf en verschillende vogelsoorten. De zoo heeft in dat verband ook het project Doñana Bird Centre, een centrum waar men Catalaanse watervogels fokt die het in het wild steeds moeilijker krijgen om te overleven. De vogels worden op volwassen leeftijd uitgezet in beschermde natuurgebieden in Catalonië.

Naast al die soorten uit eigen land, zijn ook de vele krokodillensoorten en de andere reptielen het bekijken waard en biedt het park ook een dolfinarium met de bekende tuimelaardolfijnen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Zoo Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona