U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Lier » Zimmertoren Lier
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Zimmertoren Lier

De Zimmertoren laat bij sommigen waarschijnlijk een belletje rinkelen, de toren verwijst naar de bekende uurwerkmaker Louis Zimmer. De toren is gelegen in Lier en maakt deel uit van de vroegere Corneliustoren die werd gebouwd tijdens de middeleeuwen. Vroeger was de stad Lier beschermd door een hoge omwalling tegen vijanden, de Corneliustoren was een deel van die hoge muur rond de stad.

Net na de Eerste Wereldoorlog was er sprake om de Zimmertoren af te breken, maar later besloot men om de toren te behouden en te restaureren naar oorspronkelijke staat. Het was Louis Zimmer die in 1928 een uurwerkmechanisme schonk aan de stad Lier, de stad was onder de indruk van het mechanisme en kwam tot het besluit het uurwerk te bevestigen aan de oude Corneliustoren.

De klok die bevestigd werd op de Zimmertoren is uniek en dit doordat het diverse tijden aangeeft, periodieke verschijnselen en kosmische verschijnselen. Toen de Zimmertoren werd verbouwd en gerestaureerd kwamen hier geen vaklui aan te pas, maar gebeurde dit voornamelijk door vrijwilligers.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Zimmertoren Lier'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden