U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Antwerpen » Zilvermuseum Sterckshof Antwerpen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Zilvermuseum Sterckshof Antwerpen

Noot: Het Zilvermuseum is sinds enkele jaren gesloten, een waardig alternatief is het nieuwe ‘DIVA’ museum.

Het Antwerpse Zilvermuseum is gevestigd in het Sterckshof in Deurne. Het Sterckshof is een kasteel. Dit zorgt voor extra charme. Het zilverwerk wordt tentoongesteld in de vele kamers, zodat je tijdens je wandeling doorheen het kasteel al het moois ontdekt.

De collectie aan zilver dateert vanaf de 16e eeuw, maar er is ook zilver van deze tijd terug te vinden. Je ziet niet alleen afgewerkte voorwerpen, maar je krijgt hier tevens meer uitleg over hoe zilver bewerkt wordt.

De permanente collectie van het mooie Zilvermuseum is erg gevarieerd en omvat zowel antiek als hedendaags zilver. En alsof deze permanente collectie nog niet voldoende is, zijn er ook regelmatig tentoonstellingen rond het thema.

Ook worden er af en toe bijzondere activiteiten georganiseerd. Zo is er één keer per jaar een nocturne, worden er regelmatig wandelingen georganiseerd en is er ook één keer per jaar een zogenaamde zilverzondag. Meer informatie over het museum in het algemeen, of meer specifieke informatie met betrekking tot de speciale gebeurtenissen, kan je terugvinden op de website van het Zilvermuseum zelf.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Zilvermuseum Sterckshof Antwerpen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen