U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Nürnberg » Zeppelinfeld Nürnberg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Zeppelinfeld Nürnberg

Het Zeppelinfeld is een van de voornaamste restanten van het nazi-regime van Adolf Hitler. Zeppelinfeld is het enorme stadion waar de bekende partijdagen van de NSDAP werden gehouden.

Zeppelinfeld was een van de belangrijkste bouwwerken voor de nazi’s. Het maakte deel uit van een groter complex dat Nürnberg beheerste in die tijd. Zeppelinfeld was het stadion waar grote toespraken plaatsvonden en het was ook een belangrijk centrum voor de Hitlerjugend. Het is een van de gebouwen die de denazificatie overleefd hebben. Het grote podium en het stadion van de Hitlerjugend zijn vandaag nog steeds intact. Oorspronkelijk stond er wel een grote swastika op het dak van Zeppelinfeld, maar die is logischerwijs opgeblazen na de oorlog.

Zeppelinfeld is nu nog steeds een belangrijk centrum voor de stad Nürnberg. Regelmatig vinden er concerten of andere evenementen plaats. Zeppelinfeld is vandaag vooral bekend omdat het de huidige locatie is van Rock Im Park. Rock Im Park en Rock Am Ring, dat aan de Nürburgring plaatsvindt. vormen samen een van de grootste rockfestivals van Europa. Rock Am Ring/Rock Im Park vindt elk jaar plaats in het eerste weekend van juni en haalt telkens enkele van de grootste artiesten uit de pop en rock naar Nürnberg.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Zeppelinfeld Nürnberg'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden