U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Zeilschip Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Zeilschip Amsterdam

Een van de opvallendste bezienswaardigheden van de haven van de stad is ongetwijfeld het reusachtige historische zeilschip “Amsterdam”. De Amsterdam was een beroemd schip van de Vereenigde Oostindische Compagnie of VOC tijdens de Gouden eeuw.

Al tijdens zijn eerste afvaart in 1749 zonk het schip naar de zeebodem tijdens een storm nabij het Britse Hastings. Aan boord lagen tal van waardevolle spullen en daardoor werd het scheepswrak een voornaam doelwit van schattenjagers. Anthony Watson was de beroemdste rover die het schip ging plunderen.

Van 1985 tot 1990 werd er gebouwd aan een gedetailleerde replica van het schip dat naar zijn thuisstad genoemd was. Er zit ook een Belgische kantje aan het verhaal. In 1985 verscheen immers “Angst op de Amsterdam”, een album van Suske en Wiske door Willy Vandersteen. In het verhaal reizen Suske en Wiske terug in de tijd naar het moment van de ramp met het schip. Het album was deels bedoeld om de bouw van de replica te financieren.

Het resultaat van vijf jaar hard labeur is vandaag te bewonderen aan de aanlegsteiger van het Amsterdamse Scheepvaartmuseum.

1 reactie op “Zeilschip Amsterdam”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Christiane zei:

Was vorige zaterdag in Amsterdam. Ben het zeilschip “Amsterdam” gaan opzoeken. Heb die niet gevonden. Ligt die niet meer bij de Nemo-kade? Waar is de huidige ligplaats dan?


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Zeilschip Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam