U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Zappeion Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Zappeion Athene

Het Zappeion is een groot gebouw dat in de groene Nationale Tuin ligt van Athene, de tuin is een prachtig stukje natuur dat in het midden van de stad gelegen is. Meestal wordt het gebruikt voor huwelijken, tentoonstellingen van kunst of als locatie voor toneelstukken. Het is een exclusieve locatie die zowel wordt gebruikt door de overheid als door de gewone bevolking die het gebouw eveneens kunnen afhuren van de stad.

Dit exclusieve gebouw heeft een kamer die maar liefst 984 m² groot is en die voornamelijk gebruikt wordt als danszaal. Het Zappeion werd gebouwd om de eerste Moderne Spelen te organiseren en kreeg een mooie locatie om gebouwd te worden. Gelegen tussen de Tempel van de Olympische Zeus en het Stadion van Panathinaiko.

Het was Evangelos Zappas die de opdracht gaf om het Zappeion te bouwen voor de Olympische Spelen, jammer genoeg heeft hij het nooit meegemaakt dat het gebouw voltooid was. Daarom koos de stad Athene ervoor om het project door de neef van Evangelos Zappas te laten voltooien. Konstantinos Zappas zorgde voor de verdere afhandeling van de werken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Zappeion Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene