U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Yosemite National Park
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Yosemite National Park

Het Yosemite National Park is een nationaal park in de Verenigde Staten. Het park ligt in de staat California in de Sierra Nevada. Het Yosemite Park is een gigantisch park met een oppervlakte van niet minder dan 3080km².

In 1984 nam UNESCO het park op in zijn werelderfgoedlijst. De Yosemite Valley is ontstaan door erosie door gletsjers. Toen de gletsjers verdwenen bleef de vallei over. Het park wordt ook gekenmerkt door mooie watervallen, waarvan de Nevadawaterval en de Yosemitewaterval de bekendste zijn.

In het park zijn talloze dingen te bezichtigen, zo kan je met gratis shuttles het hele park doorrijden. In Yosemite Village kan je een ziekenhuis en enkele kerken bezoeken. Je kan ook fietsen, golfen en zelfs raften.

Vanop het Glacier Point kan je de Half Dome bewonderen, dit is een granieten rots in de vorm van een koepel. Je kan de 1444m hoge top bereiken langs een wandelpad. Let wel op: dit wandelpad is 13.7km lang en dus niet voor ongeoefende wandelaars.

Voor een ander adembenemend landschap moet je op Tunnel View zijn, daar kan je vanop één punt zowel de Half Dome, als El Capitan en de Bridalveil Falls bewonderen. Dit punt is de meest bezochte plek van het Yosemite Park.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Yosemite National Park'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Verenigde Staten van Amerika » Meer bezienswaardigheden in Verenigde Staten van Amerika » Alles over Verenigde Staten van Amerika