U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Yellowstone National Park
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Yellowstone National Park

Yellowstone is een nationaal park in de VS. Het park ligt voornamelijk in de staat Wyoming, maar ook voor een minder groot deel in de staten Montana en Idaho.

Het is het oudste nationaal park ter wereld en werd in 1978 door de UNESCO in de Werelderfgoedlijst opgenomen. Met 8983km² is Yellowstone één van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten. Yellowstone National Park is vrij hoog gelegen en bestaat hoofdzakelijk uit bos. Jammer genoeg hebben verschillend bosbranden grote delen van het park vernield.

Onder Yellowstone ligt een vulkanische hotspot, de grootste vulkanische formatie is de Yellowstonecaldera. De Yellowstonecaldera is ongeveer 65km groot en palmt bijna het volledige park in. Gelukkig barst deze vulkaan slechts om de 600.000 jaar eens uit. De laatste grote vulkaanuitbarsting gebeurde ongeveer 640.000 jaar geleden, een nieuwe uitbarsting zou rampzalige gevolgen hebben voor het park. Het zou zelfs een nieuwe vulkanische winter veroorzaken die het volledige noordelijke halfrond zou beïnvloeden.

Yellowstone is één van de drukst bezochte nationale parken van de Verenigde Staten, jaarlijks bezoeken ongeveer twee miljoen toeristen het park. Het park is zo populair omdat het zoveel te bieden heeft, 10.000 bronnen, 200 geisers, talloze meren en rivieren maken deel uit van dit prachtige park.

De Old Faithful is één van de populairste attracties van het park, deze geiser spuit elke 92 minuten een 45m hoge waterzuil de lucht in. De Old Faithful is uniek, omdat ze heel frequent spuit, andere geisers spuiten maar eens om de 6 maanden of zelfs minder.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Yellowstone National Park'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Verenigde Staten van Amerika » Meer bezienswaardigheden in Verenigde Staten van Amerika » Alles over Verenigde Staten van Amerika