U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Yankee Stadium New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Yankee Stadium New York

Yankee Stadium is een stadion dat gelegen is in de Bronx in de stad New York. Op deze plaats spelen de New York Yankees of Major League Baseball altijd hun thuiswedstrijden. Het eerste stadion van de Yankees is sinds 2008 niet meer in gebruik door de ploeg. Het team nam hun intrek in een nieuw stadion waarvan de bouw begon in de loop van 2006.

De bouw van het stadion van de Yankees had een groot budget van laar liefst 2.3 miljard euro. Ongeveer de helft van dit budget kwam van de overheid en de stad New York. De eerste wedstrijd in het nieuwe stadion ging door in 2009 en was een vriendschappelijke match tussen de Yankees en de Chicago Cubs.

Bij het bouwen van het nieuwe stadion van de New York Yankees of Major League Baseball werd er voldoende aandacht besteed aan het design zodat de supporters en toeschouwers in een vertrouwd nieuw stadion konden gaan supporteren. Dit werd namelijk mogelijk gemaakt doordat er een aantal vertrouwde elementen van het vroegere stadion verwerkt werden in het nieuwe.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Yankee Stadium New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York