U bent hier: Bezienswaardigheden » Israel » Jeruzalem » Yad Avshalom Jeruzalem
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Yad Avshalom Jeruzalem

De Tombe van Avshalom is gelegen in de hoofdstad van de staat Israël, namelijk Jeruzalem. Het is een oud monumentaal graf dat uitgehouwen is uit een rots.

Het heeft een kegelvormig dak en is gelegen in de Kidron vallei. Traditioneel ging men er van uit dat de tombe toebehoort aan de opstandige zoon van Koning David, Avshalom, en zou dateren uit het jaar 1000 voor Christus. Recent onderzoek toonde aan dat het graf echter dateert uit de eerste eeuw na Christus.

Het was eeuwenlang de gewoonte om stenen te smijten naar het monument. Dit gebeurde door alle voorbijgangers, zowel Joden, Christenen als Moslims. De bewoners van Jeruzalem zouden hun onhandelbare kinderen naar deze tombe gebracht hebben om hun te laten zien wat er met opstandige zonen gebeurt.

In het begin van de 20ste eeuw werd het graf eerder beschouwd bezit te zijn van de Koning van Judea, Alexander Jannaeus. In het jaar 2003 werd er echter een ontdekking gedaan. Men vond toen een inscriptie uit de 4de eeuw dat het volgende vertelde: ‘Dit is de tombe van Zachariah, de martelaar, de heilige priester, de vader van Johannes’. Dit verklaarde dat het graf toebehoorde aan Zachariah, de vader van Johannes de Doper.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Yad Avshalom Jeruzalem'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Jeruzalem » Meer bezienswaardigheden in Jeruzalem » Alles over Jeruzalem